Ariana DeBose was eerder te zien in Hamilton en Pippin en nu dus in de Netflix-hit The Prom. Ze speelt het vriendinnetje van Emma en zit nog in de kast. Emma wil haar meenemen naar het schoolgala, maar in het conservatieve dorpje waar zij woont, zijn de mensen daar nog lang niet aan toe.

Spektakel
Het feest gaat dus niet door voor Emma, maar dan organiseert een aantal min of meer uitgerangeerde Broadway-acteurs een spektakel speciaal voor Emma. Die acteurs worden gespeeld door Meryl Streep en James Corden, waarover we al eerder schreven.

In The Prom is te zien dat Alyssa het niet ziet zitten om tijdens dit alternatieve schoolgala uit de kast te komen als vriendin van Emma. Hiermee kon Ariana DeBose zich god mee identificeren. In een interview vertelt ze over haar eigen ervaring met een schoolgala.

Staren
“Ik ging naar het gala met mijn beste vriend, een hetero jongen die Jonathan heet. We begonnen te dansen en toen kwam er een meisje op ons af op wie ik stiekem verliefd was. Jonathan moedigde me aan om dat te doen, dus deed ik het maar. Terwijl ik met haar danste, voelde ik de mensen naar ons staren, en niet op een positieve manier. Ik werd hier heel onzeker van, dus liet ik haar snel gaan.”

Ze vervolgt: “Ik kon niets uitbrengen, want ik schaamde me zo. En niet alleen voor die dans, maar ook omdat ik op deze manier reageerde, ik kon er niets aan doen.”

Tweede kans
Ariana ziet haar rol in de film als een mooie tweede kans. “In deze inclusieve galasetting kon ik mezelf zijn. Dus ben ik dankbaar voor deze ervaring, ik kreeg als het ware een tweede kans. In plaats van me te schamen, werd ik nu aangemoedigd. Zo kon ik ervaren hoe zoiets is bij mensen die het heel normaal vinden dat twee meisjes met elkaar dansen.”