Cynthia Nixon over Sex and the City: “De serie was ongelooflijk wit”

12 januari 2021, Winq redactie, 2 minuten

Sex and the City krijgt een vervolg, zoals je gisteren hebt kunnen lezen. Eerder liet Cynthia Nixon (Miranda in de serie) weten wat ze vindt van de kritiek dat de originele serie wel erg wit was. Intussen laat Sarah Jessica Parker iets los over het ontbreken van Samantha, gespeeld door actrice Kim Cattrall…

Gisteren werd bekend dat Sex and the City een vervolg krijgt in de vorm van een nieuwe serie, genaamd And Just Like That. Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon keren terug als Carrie Bradshaw, Charlotte York en Miranda Hobbes. Grote afwezige is Kim Cattrall die de rol speelde van Samantha Jones.

Lees ook

Het is zover: Sex and the City krijgt een vervolg

Bekijk alvast een eerste teaser

Hoe zou Sex And The City eruitzien als het in 2020 had gespeeld?

Inclusief pandemie

Kim Cattrall
Waarom Cattrall niet meedoet? Omdat ze in 2016 al zei dat ze nooit meer in de huid wilde kruipen van Samantha. En waarschijnlijk ook omdat het niet botert tussen haar en Sarah Jessica Parker. Cattrall noemde SJP in 2018 ‘een hypocriet’ omdat die meelevend had gereageerd op de dood van Cattralls broer. Volgens Cattrall maakte Parker misbruik van de situatie. Ze schreef: “Jij bent niet mijn vriendin. Ik schrijf dit om je voor de laatste keer duidelijk te maken dat je moet stoppen met het exploiteren van onze tragedie om je imago als ‘aardig meisje’ op te vijzelen’.”

Sarah Jessica Parker heeft nu omfloerst gereageerd op het ontbreken van Samantha in de nieuwe serie. Op Instagram schrijft ze hoe erg ze Samantha allemaal zullen missen, maar dat die nu eenmaal geen onderdeel is van het nieuwe verhaal. Op de vraag of ze Canttrall niet leuk vindt, zegt ze: “Nee, dat heb ik nooit gezegd. En dat zal ik ook nooit doen.”

Kritiek
Intussen heeft Cynthia Nixon haar licht laten schijnen over de kritiek die er de laatste jaren is op het oude Sex and the City. In een interview met Attitude in oktober vorig jaar vertelde ze dat ze de serie zelf ook erg ‘wit en geprivilegieerd’ vond. Daarnaast was niet iedereen blij met de wijze waarop lesbische vrouwen en transgender personen werd omgegaan of hoe er over mensen van kleur werd gesproken.

Aan Attitude vertelt ze: “Ik heb de afleveringen al een tijd niet meer gezien, maar ik weet nog dat toen we de serie maakten, ik al het gevoel had dat het allemaal heel erg wit en heel erg geprivilegieerd was. Dat is waar. Ik denk dat we nu meer bewustwording hebben over die onderwerpen.”

Intens en subtiel
Daar brengt Nixon tegenin dat de serie goed gemaakt is. “Het is goed geschreven, elke aflevering is intens en ik denk dat dit de reden is waarom mensen ernaar blijven kijken. Het is zo subtiel dat je telkens nieuwe dingen op blijven vallen.”

Nixon is momenteel te zien in de Netflix-serie Ratched, als love interest van Sarah Paulson. Wanneer And Just Like That uitkomt, is nog niet bekendgemaakt.

Magazine 117
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau