We hebben net een seizoen van The Crown achter de rug waarin prinses Diana voor het eerst haar opwachting maakte. Hier werd die rol gespeeld door Emma Corrin. Of Kristen Stewart haar acteerprestaties overtreft? Op de onderstaande foto vertoont ze in ieder geval een opvallende gelijkenis met de Princess of Wales.

Heel veel over het scenario van Spencer is nog niet bekendgemaakt, maar waar The Crown zo’n beetje het hele leven van de Britse koninklijke familie aanstipt, zoomt de film in op drie dagen in december van het jaar 1991.

Synopsis
In een synopsis die is vrijgegeven, staat: “December 1991. De Prins en Prinses van Wales. Hun huwelijk staat onder hoogspanning. Terwijl geruchten rondzingen over affaires en een echtscheiding, bewaart iedereen de lieve vrede voor de festiviteiten rond kerst op Sandringham Estate. Er is eten en drinken in overvloed, er wordt gejaagd en geschoten. Diana kwijt zich van haar taak, maar dit jaar zal het er heel anders aan toe gaan…” Namelijk: dat Diana besluit te scheiden van Charles.

Pablo Larraín is de regisseur van Spencer. In 2012 kreeg hij een Oscar-nominatie voor zijn film No en vier jaar later voor zijn biopic Jackie, over het leven van Jacqueline Kennedy-Onassis. Volgens Larraín is het leven van Diana en Charles interessant om dat hun relatie de absolute antithese is van een liefdessprookje.

Mysterieus en fragiel
Larraín heeft Kristen Stewart gecast als Diana omdat hij haar een van de grootste actrices vindt van dit moment. “Ze kan heel mysterieus en fragiel overkomen en tegelijkertijd heel sterk, dat is precies wat we nodig hebben. Ze is heel betrokken, en alleen al met haar ogen weet ze een heel verhaal te vertellen.”

Kristen Stewart zelf zei eerder over prinses Diana dat ze nog zo jong was en al zoveel voor haar kiezen kreeg. Ook zegt ze dat ze Diana recht wil doen. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat Diana van ons is ‘gestolen’, en ik ben altijd nieuwsgierig naar haar geweest. Iedere dag dat ik me in haar verhaal verdiep, raak ik er emotioneler bij betrokken.”

Cast
Filmwebsite Deadline maakte bekend dat Timothy Spall (Mr. Turner), Sally Hawkins (The Shape of Water) en Sean Harris (The King) ook te zien zullen zijn in Spencer.

Hier de foto van Kristen Stewart als Diana.