Nieuwe muziek: Charli XCX heeft een protégé en Ava Max scoort met drag

Heel veel queers en queens, deze week

26 februari 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Ava Max zamelt geld in voor een organisatie die zich inzet voor transgender kinderen. Dat doet ze met een nieuwe video waarin Drag Race UK-kandidaat Bimbini de hoofdrol speelt. Ze is niet de enige Drag Race-kandidaat die een muziekvideo heeft gemaakt. Tia Kofi doet het solo, Heidi N Closet trommelde een paar concullega’s op voor een parodie op ‘WAP’. Maar er is meer nieuwe muziek, onder meer van Charli XCX.

Heidi N Closet & Widow Von Du - ‘GAP’

Zie je wat Heidi N Closet daar doet met haar naam? Leuk hè? De Drag Race-kandidaat heeft een parodie gemaakt op ‘WAP’, de megahit van Cardi B en Megan Thee Stallion. ‘GAP’ staat voor ‘Get away please’ en gaat over afstand houden tijdens de coronapandemie. Ook andere Drag Race-queens doen mee: Widow Von Du, Jaida Essence Hall, Manila Luzon, Brooke Lynn Hytes en de winnares van Canada’s Drag Race, Priyanka.

Tia Kofi – ‘Outside In’

Ze heeft Drag Race UK net moeten verlaten, maar zit niet bij de pakken neer: Tia Kofi brengt meteen een single uit. Het is een vrij eenvoudig deuntje, maar er zit een lekkere beat onder en het luistert wel lekker weg.

Ava Max – ‘My Head & My Heart’

Als je niet van drag houdt, heb je een beetje pech. Want ook in de nieuwe performance video van Ava Max duikt een Drag Race UK-kandidaat op. Het is Bimini Bon Boulash, en het melodietje in het begin komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Maar dat is wel vaker het geval bij Ava Max. 'My Head & My Heart' bevat een melodielijn uit ATC's 'Around the World (La La La La La)' en kwam al uit in november 2020. Met deze nieuwe video vragen Ava en Bimini aandacht voor Mermaids, een organisatie voor transgender en non-binaire kinderen.

Tom Aspaul & Funk LeBlanc – ‘The Program’

Zin in een jarentachtigfeestje? Zet ‘The Program’ op en je bent meteen in de stemming. Kijk meteen even naar de video ter inspiratie voor een geschikte eighties outfit. Mooi ook, die corona-uitgroei.

Gregory Dillon – ‘Swing Swing’

Nóg een queer artiest, het kan niet op deze week. Gregory Dillon komt uit Brooklyn, New York, en bewerkte de pop-punk debuutsingle van The All American Rejects tot een synthesizerballad. De video maakte hij zelf, in zijn woorden ‘for all the sad kids crying in the shower’.

Elio & Charli XCX – ‘Charger’

Elio heet eigenlijk Charlotte Lee en is de protégé van Charli XCX. Ze komt uit Wales en zingt een lied over hoe vervelend het is als je je oplader bent vergeten. Herkenbaar. Charli is zelf ook nog even te horen.

Kelly Rowland – ‘Flowers’

Wat zou het toch leuk zijn als Kelly Rowland weer eens een hit scoort. In haar nieuwe video draagt ze een kunstzinnige rode jurk met veren en zo te zien is ze behoorlijk in verwachting. Het lied zelf zit tegen het experimentele aan, met een bass drone die even wennen is maar vooral heel mooi klinkt.

Chloe x Halle – ‘Ungodly Hour’

Nog meer R&B, van Chloe en Halle. Hun onderkoelde stijl van zingen past prima bij de futuristische beelden uit de video. Waar koop je zo’n tuigje, trouwens?

Magazine 120
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau