2021 is een bijzonder jaar. Pride Amsterdam staat stil bij 25 jaar Canal Parade, 10 jaar Pride Walk, 20 jaar openstelling huwelijk en 30 jaar Euro Pride. Op welke manier dat dit jaar wordt gevierd, ligt nog in het midden, zoals we je gisteren lieten weten.

Iconische en betekenisvolle foto’s gezocht

Wat wel al zeker is, dat er een grote fototentoonstelling komt op het Museumplein en een speciaal fotoboek waarin alle hoogtepunten van 25 jaar Pride Amsterdam herdacht worden.

Rondom 25 jaar Pride Amsterdam zijn 25 thema’s uitgekozen waarin fotografen hun foto’s kunnen insturen. Deze worden vervolgens beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Cornald Maas.

De beste beelden zullen in de tentoonstelling en het fotoboek worden opgenomen. Bovendien maken inzenders kans op een aantal speciale prijzen waaronder drie keer € 2500,-.

Enkele thema's op een rijtje

Thema’s zijn onder meer ‘Statement Boten’ voor de beste deelnemers uit 25 jaar botenparade, ‘In memoriam’ voor overleden Pride-iconen aan wie de herinnering en inzet voor de strijd levend moet blijven en er zijn categorieën voor de vele commissies en activiteiten voor de uiteenlopende doelgroepen van de lhbtq-gemeenschap.

Doe mee en win

Wil jij meedoen? Ga dan op zoek naar jouw mooiste Pride Amsterdam-foto's. Meer informatie over de thema's, de voorwaarden en een overzicht van alle prijzen is te vinden op www.pride.amsterdam/celebratingdiversity. Insturen kan tot 1 juni.