Winq Diversity Awards 2021

Kijk hier de Winq Diversity Awards 2021 terug

Met o.a. Splinter Chabot, Jeangu Macrooy en Tim Hofman

Leestijd: < 1 min

Vanuit het Bimhuis in Amsterdam reikten we op donderdag 29 april voor de derde keer de Winq Diversity Awards uit. Zeven krachtige changemakers ontvingen van ons een prijs voor hun waardevolle bijdrage aan de zichtbaarheid en acceptatie van de Nederlandse lhbtq-gemeenschap.

Elk jaar reiken we de Winq Diversity Awards uit aan rolmodellen die met hun onvermoeibare inzet strijden voor een Nederland waarin iedere queer persoon wordt begrepen, gezien en gerespecteerd. Eerdere jaren werden o.a. awards uitgereikt aan Bowi Jong, Sandro Kortekaas, Dinah Bons, Philips en Stichting Prisma Groep.

Dit jaar kregen zeven personen en organisaties een award in de categorieën Community, Ally, Culture, Media, Workplace, Inspiration en Lifetime Achievement. De winnaars werden mede door onze eigen lezers aangedragen.

De Winq Diversity Awards werden gepresenteerd door Splinter Chabot. Jeangu Macrooy zong een bijzondere akoestische versie van zijn Songfestivalinzending 'Birth of a New Age'. Ook was er een optreden van jazzzanger Coco Zhao.

Voor het eerst op tv

Het was een bijzondere editie van de Winq Diversity Awards: dit was de eerste editie die integraal werd uitgezonden op tv. De show was te zien op OUTtv en via Winq.nl. Lifestyletelevisiezender OUTtv is bij alle operators en kabelaars in Nederland te zien, inclusief Prime Video Channels. Bij KPN (77) en VodafoneZiggo (129) staat OUTtv de hele maand april en mei open als 'freeview kanaal' en is dus gratis te zien voor alle abonnees. In België is OUTtv te ontvangen in het basispakket bij Telenet (52), Proximus (94) en Orange (38).

Kijk hieronder de derde editie van de Winq Diversity Awards terug.

Meer info over eerdere edities van de Winq Diversity Awards vind je hier.

Beeld: Daniel Wolters

De Winq Diversity Awards werden mede mogelijk gemaakt door hannah en Philips.

Powered by Labrador CMS