Vanaf nu verkrijgbaar

De nieuwe Winq is uit en dit staat er allemaal in

Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan, de Winq Diversity Awards en meer

Leestijd: < 1 min

De nieuwe Winq is uit. Op de cover dit keer regisseur Michiel van Erp, die vertelt over zijn documentaire De roze revolutie, over de geschiedenis van de Nederlandse regenboogbeweging. Verder: de dragscene van Taiwan, jongeren die zich 'the only queer in the village' voelen en alles over de derde editie van de Winq Diversity Awards.

De nieuwste Winq gelijk in huis halen? Klik dan hier en bestel! 

Winq Diversity Awards: de winnaars

Tijdens de derde editie van de Winq Diversity Awards, gepresenteerd door Splinter Chabot, ontvingen zeven personen en initiatieven een award voor hun inzet voor de Nederlandse lhbtq-gemeenschap. In het magazine lees je meer over de show en de winnaars.

Winq Diversity Awards 2021 - de winnaars
Beeld: Henri Verhoef

Bart & Kevin: love is in the air

Happy Couple Bart en Kevin uit het Belgische Olen zijn al bijna twintig jaar samen en delen een passie voor ballonvaren. Bart: “Bij hetero ballonvaarders zijn er vaak scheidingen, omdat alleen de man een brevet heeft. Door ook ballonpiloot te worden heb ik onze relatie veiliggesteld.”

Happy Couple Bart en Kevin uit Olen
Beeld: Greetje Van Buggenhout

Deze mannen ondergingen conversietherapie

In Nederland claimen zeker vijftien aanbieders mensen te kunnen ‘genezen’ van hun homoseksualiteit. Twee ervaringsdeskundigen delen hun – zeer tegengestelde – verhalen met Winq. “Ik werd twee jaar lang gebrainwasht.”

Twee mannen over conversietherapie
Beeld: Censuur.com

Bo Hanna over het gevaar van ‘exposen’

Het ‘outen’ van queer personen kan verstrekkende gevolgen hebben, zo stelt Bo Hanna in zijn column. In sommige gevallen leidt het zelfs tot chantage en geweld. “Niemand dient zich te bemoeien met het coming-outproces van een ander.”

Columnist Bo Hanna
Beeld: Celso de Sanders

Michiel van Erp over De roze revolutie

In de VPRO-serie De roze revolutie duikt regisseur en documentairemaker Michiel van Erp (57). In de geschiedenis van de Nederlandse regenboogbeweging. Daarbij komt hij zelf ook in beeld. Voor hem is dat niet business as usual.

Regisseur Michiel van Erp
Beeld: Aisha Zeijpveld

The only queer in the village

Deze dorpelingen voelen zich soms the only queer in the village. Toch heeft het dorp een bijzonder plekje in hun hart. “Hier kan ik me ontplooien in mijn eigen tempo.”

Giovanni Roemer voelt zich the only queer in Culemborg
Beeld: Chris & Marjan

Johan Goossens over het verlies van zijn vader

Cabaretier en Winq-columnist Johan Goossens kreeg te horen dat zijn vader niet lang meer te leven had en kreeg van alle kanten adviezen. “Maar de mooiste momenten kwamen wanneer ik dit soort plannen en ideeën losliet. De momenten van intimiteit kwamen terloops en onverwacht.”

Cabaretier en Winq-columnist Johan Goossens
Beeld: Celso de Sanders

Wanneer mogen we weer?

Dik een jaar terug vlogen we nog naar Bali of Belize, nu zijn we al dolblij met een weekendje België. In deze Winq bespreken we 20 bestemmingen die bovenaan ons lijstje staan zodra de wereld weer open gaat. Zoals deze regenboogbergen in China, een bedevaartsoord voor ieder zichzelf respecterend lid van de queer community.

Zhangye National Geopark
Zhangye National Geopark

De dragdiva’s van Taiwan

Sinds de openstelling van het huwelijk in 2019 floreert de Taiwanese lhbtq-gemeenschap. Vic Chiang nam voor Winq een kijkje in de dragscene van Taipei. “Tegenwoordig betekent drag niet langer iemand anders willen zijn, maar juist jezelf.”

Dragscene in Taipei
Beeld: Naomi Goddard

Spullen met een glimlach

Wie wel een opsteker kan gebruiken, gaat op zoek naar een vrolijk gezicht. Die zijn er genoeg te vinden, dankzij ontwerpen met humor die de #iseefaces-trend eer aan doen. Zoals spons Leo van het Deense HAY: een vrolijke design-spons, met een design-prijskaartje.

Design-spons Leo van HAY
Design-spons Leo van HAY

Binnenkijken bij Etienne en Jan

Etienne (49) en Jan (54) delen een liefde voor perfectie. Daardoor duurde de verbouwing van hun boerderij in Drenthe maar liefst drie jaar. “Tot Jan precies de juiste badkamertegel vond, hebben we in ons gastverblijf gewoond.”

Binnenkijken bij Etienne & Jan
Beeld: Dario & Misja

Yass, Jesus: over queer én gelovig zijn

Azariah Southworth en Daniel Franzese (bekend van Mean Girls en Looking) maken de podcast Yass, Jesus!, waarin ze praten over het combineren van religie en queer zijn. “We wilden iets maken waardoor queer mensen realiseren dat God er wél voor ze is.”

Daniel Franzese en Azariah Southworth
Beeld: Lhoycel Marie Teope (Daniel, links), David Laffe (Azariah, rechts)

Drie mannen over de liefde voor hun lijf

Drie mannen vertellen tijdens hun scheerbeurt ­– misschien wel een van de meest intieme momenten van de dag – hoe ze van hun lichaam hebben leren houden. Zo zette de vleesetende bacterie Bastens leven volledig op zijn kop. “Ik moet afscheid nemen van mijn lichaam zoals het vroeger was.”

Basten van Huizen liep de vleesetende bacterie op
Beeld: Roy Schepers - Rocketstories

Cornald Maas over zijn eerste keer in een gaybar

Journalist, tv-maker én Songfestival-presentator Cornald Maas (58) kwam bijna 38 jaar voor het eerst in contact met gay uitgaan, tijdens Roze Zaterdag. “Ik had net een vriendinnetje. Toch liet ik me overhalen om eens een kijkje te nemen.”

Cornald Maas
Beeld: Sabrina Bongiovanni

Nog geen abonnee? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app, plus toegang tot meer dan 40 digitale edities. 

Als welkomstcadeau ontvang je een Cast Iron weekendtas t.w.v. € 129,95. Nu samen met het abonnement op Winq voor maar € 34,95.

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Koop deze editie nu online
De nieuwe Winq is verkrijgbaar bij tijdschriftenzaken en de betere boekhandel of online. Bestellen kan hier.

Powered by Labrador CMS