Eerder schreven we al over de komst van Halston naar Netflix en lieten we foto’s zien van Ewan McGregor als Halston. De serie over het leven van deze modeontwerper en graag geziene party animal in het nachtleven van New York komt pas echt op stoom als hij doorbreekt met zijn minimalistische modeontwerpen.

Decadente glamour

Een van zijn muzes was Liza Minnelli, die in de serie wordt gespeeld door Krysta Rodriguez. Gianfranco Rodriguez is te zien als Halstons minnaar Victor Hugo. Samen vormden ze een kliek die regelmatig was te vinden in clubs als Studio 54 in New York. Ze leidden een decadent en glamoureus leven, waaraan een abrupt einde kwam toen Halston door een paar beroerde beslissingen zijn modeimperium kwijtraakte.

Mediastorm

Ryan Murphy heeft het levensverhaal nu in vijf afleveringen gegoten die vanaf 14 mei te zien zijn op Netflix. Toen bekend werd dat Ewan McGregor was gevraagd voor de hoofdrol, brak er een mediastormpje uit, waardoor de producent zich genoodzaakt zag om te vertellen dat McGregor de enige juiste keuze was. McGregor, zelf hetero, zei erover dat hem het erom gaat dat ze de beste acteur voor de beste rol moeten vragen, of die nu gay of hetero is.

Trailer

In een nieuwe trailer is te zien hoe Ewan McGregor het ervan afbrengt als Halston. Op de klanken van Depeche Modes ‘Enjoy the Silence’ geven de onderstaande beelden een indruk van wat komen gaat.