Zou het er nu dan echt van gaan komen? Het is voor het eerst in veertig jaar dat Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog en Frida Lyngstad met nieuwe muziek komen.

Drie jaar later

In januari 2019 schreven we nog dat ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’ waren uitgesteld tot na de zomer van dat jaar. Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder, maar er is eindelijk witte rook: Björn Ulvaeus heeft aangekondigd dat er ‘nog dit jaar’ nieuwe muziek uitkomt van ABBA.

De Zweeds band is onlangs opnieuw de studio ingegaan om nieuw materiaal op te nemen. “Er komt dit jaar nieuwe muziek aan, dat staat vast”, zegt Ulvaeus in een interview met The Herald Sun. Hij zegt verder dat het als vanouds voelde om weer samen muziek te maken. “Het is moeilijk te omschrijven, maar de band tussen ons is zo sterk.”

Een compleet nieuw album?

Het worden naar verwachting meer dan de vijf nummers die Ulvaeus eerder heeft aangekondig. De hoop is dan ook op een volledig nieuw ABBA-album. Het laatste studioalbum stamt uit 1981. In 1983 lastte ABBA een tijdelijk pauze in, maar bracht daarna nooit meer nieuwe muziek uit.

Lees ook: Van Madonna tot Metallica - dit zijn de leukste ABBA-covers