Nieuwe muziek: Miley eert Madonna met Pride-medley en Madonna zingt 'Hung Up'

Verder met een duet van Kim Wilde en Boy George

02 juli 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Zo leuk: Miley Cyrus gaf speciaal voor Pride een compleet concert dat bestond uit een lading covers, waaronder een medley van Madonna’s hits ‘Express Yourself’, ‘Music’ en ‘Like a Prayer’. Maar er is meer nieuwe muziek: Kim Wilde ging een duet aan met Boy George, om er eentje uit te lichten...

Miley Cyrus – ‘Madonna Medley’

Afgelopen weekend gaf Miley Cyrus een speciaal Pride-concert, met de naam Stand By Your Pride. Ze zong een hele reeks covers, van Cyndi Laupers ‘True Colors’ en ‘Heart of Glass’ van Blondie. Maar het leukst was de ruim zeven minuten durende medley van Madonna’s hits ‘Music’, ‘Express Yourself’,  en ‘Like a Prayer’. Mooiste citaat: “I put the EX-tra in ‘EX-press Yourself’.” Gevolgd door de video met het complete concert.

Madonna – ‘Hung Up’

Net als Miley Cyrus had Madonna een Pride-verrassing in petto voor haar fans. Met een blauwe pruik en in een leren Jean-Paul Gaultier-pakje over een doorschijnende top beklom ze de bar in de Boom Boom Room van het Standard Hotel in het New Yorkse Meatpacking District. Ze zong ‘Hung Up’ en ‘I Don’t Search, I Find’ en zamelde en passant 100.000 dollar in voor een aantal goede doelen.

Madonna - 'Papa Don't Preach'

We blijven nog even bij Madonna, want deze week is het precies 35 jaar geleden dat haar derde studioalbum True Blue uitkwam. Voor die gelegenheid maakte de Queen of Pop bekend dat de video van 'Papa Don't Preach' nu te streamen is in HD. 

King Faisel – ‘No Money No Honey’

Wellicht ken je King Faisel al van Bruine Youtubers of als influencer op social media. Faisel is rapper, zwart, gay en moslim. Muzikaliteit zit in zijn bloed en maakt nu serieus werk van zijn passie. Voor iemand die gay is, is het lastig gerespecteerd te worden in de muziekindustrie, zeker als zwarte moslim. Hier brengt King Faisel nu verandering in met zijn video ‘No Money No Honey’, waarop maar liefst vier dames hun medwerking aan hebben verleend: Kelly Buth, Ivy Rose, CassedyJean en FatimaZohra. Bekijk ook eens zijn Instagram-account.

Kim Wilde & Boy George – ‘Shine On’

Een ballad. Die hadden we niet zien aankomen toen we vernamen dat Kim Wilde een nieuwe Greatest Hits-verzameling aankondigde met daarop een duet met Boy George. Terwijl de twee in de jaren tachtig knetterden van de energie. Niet dat het níét mooi is, maar toch. Een ballad…

Lil Nas X – ‘Montero (Call Me By Your Name)’

Daar is-ie weer, Lil Nas X. Hij gaf een gewaagd optreden tijdens de uitreiking van de BET Awards, dat eindigde met een zoen tussen hem en een van zijn dansers. Woensdag schreven we al over de commotie die daarover ontstond en de reactie daar weer op van de rapper zelf. Bekijk hier nogmaals zijn performance, dat tevens een eerbetoon is aan Michael Jacksons ‘Remember the Time’.

Mika – ‘Soundtrack of Empathy’

Hits scoort Mika al een tijd niet meer, maar het blijft een genot om de zanger in actie te zien. Hij gaf een Pride-concert waarbij al zijn klassiekers voorbij kwamen, van ‘Relax (Take it Easy)’ en ‘Grace Kelly’ tot ‘Love Today’ en ‘We Are Golden’.

Madison Beer – ‘Reckless’

Als een elfje dartelt Madison Beer door een bos, of eigenlijk alsof een ballerina die van de deksel van een muziekdoos is ontsnapt. Het is een fantasierijke video bij een lied dat klinkt als een sprookje.

Anthony Ramos – ‘Lose My Mind’

Even een stukje eyecandy. Anthony Ramos brengt zijn fans het hoofd op hol met ‘Lose My Mind’, al moet je wel goed kijken: de video is nogal in duisternis gehuld.  Je kunt hem overigens kennen van zijn rol in A Star is Born.

Jon Batiste – ‘Freedom’

Deze hadden we drie weken geleden gemist, maar bij deze alsnog de nieuwe video van Jon Batiste. Aanstekelijke dans, kleurrijke outfits, een lied met een koor: zomerser wordt het bijna niet.

Skrillex, Starrah & Four Tet – ‘Butterflies’

Geen vlinder te zien in de video voor ‘Butterflies’, maar wel ander gespuis dat rondfladdert in de vorm van spoken, die een dans doen op een gejaagde beat. Mooi om te zien hoe ze uiteindelijk opstijgen als kwallen.

Diplo & Damian Lazarus – ‘Don’t Be Afraid’

Net zo aanstekelijk als ‘Butterflies’ is ‘Don’t Be Afraid’, met een video waarin dansers de hoofdrol opeisen.

Becky Hill & David Guetta – ‘Remember’

De Britse zangeres Becky Hill is de laatste ster die is gestrikt door David Guetta en zingt op een dancetrack die helaas veel te kort duurt.

Lenny Kravitz – ‘Raise Vibration’

Hij is inmiddels ver in de vijftig en hotter dan ooit: good old Lenny Kravitz. Dit is de titeltrack van zijn nieuwe album, met een video waarin niet hij, maar de ruige natuur een prominente rol speelt.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau