Meidengroep Spice Girls werd opgericht in 1994 en bestond uit Geri Halliwell (Ginger Spice), Emma Bunton (Baby Spice), Melanie Brown (Scary Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice) en Victoria Beckham (Sporty Spice). Hun eerste single verscheen in juli 1996. ‘Wannabe’ was de titel en in de video werden de personages in één keer perfect voorgesteld.

Singles en albums

Het album Spice volgde in hetzelfde jaar, Spiceworld een jaar later en het derde en laatste album Forever in 2000. In 2007 volgde nog een Greatest Hits-album met een elfde en laatste nieuwe single, ‘Headlines (Friendship Never Ends)’.

Alle Spice Girls brachten in de jaren erna verschillende solosingles uit. Mel C bleek uiteindelijk het succesvolst. Eerder verzamelden we van elke Girl de solohoogtepunten, de meeste video's zijn nog altijd te zien.

Er gingen geregeld geruchten over een reünie, en de dames zijn ook geregeld bijeen gekomen. Maar het was Victoria Beckham die telkens roet in het eten gooide voor een volledige reünie. Zij heeft dan ook een succesvol mode-emperium te runnen.

Jubileum

Er is nu een nieuwe EP verschenen om het 25-jarige jubileum van ‘Wannabe’ te vieren. Hierop staat ook een niet eerder uitgebrachte track, ‘Feed Your Love’. Het is een volwassen slow-jam die in niets lijkt op het onstuimige, haast kinderlijke ‘Wannabe’. En dat terwijl het uit de tijd stamt van de opnames van het eerste album Spice.

Ook leuk om te horen dat Mel B de leadvocal voor haar rekening neemt en dat Victoria B op de spoken word-tour gaat.