Nieuwe muziek: een lugubere video van Charli XCX en Shawn Mendes gaat akoestisch

03 september 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

‘Good Ones’ is de nieuwe single van Charli XCX. In de bijbehorende video danst ze op haar eigen graf en rekent ze af met haar demonen. Shawn Mendes komt met een akoestische versie van zijn zomerhit en ook Finneas laat weer van zich horen. Maar er is meer nieuwe muziek, van ABBA, Brandy, Leela James en meer.

Charli XCX – ‘Good Ones’

Vorig jaar bracht Charli XCX haar lockdown-album How I’m Feeling Now uit. Nu is er alweer iets nieuws, in de vorm van het uptempo ‘Good Ones’. Een voor haar doen best eenvoudige track, maar daarin schuilt de kracht. De video is vrij sinister en speelt zich af op een begrafenis. Naar eigen zeggen rouwt Charli om het verlies van een partner en treurt ze erom dat ze al het goede in haar leven telkens achter zich laat…

ABBA – ‘I Still Have Faith in You’

ABBA is terug! Na meer dan veertig jaar komt er op 5 november een nieuw studioalbum uit met tien tracks, genaamd Voyage. Ook gaan Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid weer op tournee. Als hologram weliswaar, maar toch. Eerder vandaag schreven we over de twee nieuwe singles, het album en het concert.

Shawn Mendes – ‘Summer of Love (Acoustic)’

Mooi hoe Shawn Mendes zijn ‘Summer of Love’ lekker klein houdt, met alleen begeleiding op een akoestische gitaar. De video is al net zo doeltreffend, met de zanger eenzaam op een dak in New York.

Hayden Joseph – ‘Backwoods Bougie’

In zijn nieuwe video speelt Hayden Joseph met allerlei countryclichés, maar tegelijkertijd blijft hij dicht bij zichzelf. Joseph is 27 jaar, komt uit Nashville en is gay. Met zijn video rekent hij af met de zogeheten ‘bro-country’ die sinds 2010 in zwang is geraakt en die gaat over ‘trucks, bier en vrouwen’. Hij vindt het hoog tijd voor een nieuwe queer country-ster aan het firmament.

Tokischa & Rosalía – ‘Linda’

De Spaanse Rosalía heeft een duet opgenomen met de Dominicaanse Tokischa. In de vrolijke, zweterige partyvideo wordt volop getwerkt. Let vooral ook even op de nagels van de zangeressen.

Brandy – ‘Starting Now’

In Nederland scoorde Brandy haar grootste hit met Monica in 1998 met ‘The Boy is Mine’. 23 jaar later heeft Disney Music haar gevraagd voor een nieuw ‘prinsessenanthem’. De zangeres ziet er suikerzoet uit in haar witte jurk en in de video komen alle bekende Disney=prinsessen voorbij.

Tyler Posey – ‘Past Life’

Als acteur werd hij vooral bekend van zijn rol als Scott McCall in Teen Wolf. Daarna was hij nog te zien in de series Jane the Virgin en Scream. Naast zijn acteercarrière is hij actief als muzikant. ‘Past Life’ is een vrij standaard rocknummer met een geinige video.

Finneas – ‘The 90s’

Daar is-ie weer, de broer van Billie Eilish. In ‘The 90s’ speelt Finneas volop met autotune, wat aanvankelijk ietwat op de zenuwen werkt maar uiteindelijk prima past bij het liedje. De video begint simpel en eindigt met wind, regen en veel umbrella-ella-ella’s.

Leela James – ‘Break My Soul’

Met haar rasperige stem heeft Leela James een uniek stemgeluid dat je meteen herkent. ‘Break My Soul’ is een krachtige powersong.

Romy Dya – ‘Prayed 4 U’

De Nederlandse pop / r&b zangeres Romy Dya loopt al een tijdje mee maar was vooral betrokken op de achtergrond als featuring artist of songwriter. Romy werkte al met Ghostface Killah en Busta Rhymes maar haar doorbraak kwam in 2017. Toen was ze te horen op de hit ‘So Far Away’ van Martin Garrix en David Guetta. Op YouTube behaalde de clip al meer 235 miljoen views. ‘Prayed 4 U’ werd geschoten in Ghana en gaat over Romy die haar toekomstige echtgenoot manifesteert. Terwijl ze aan zichzelf werkte en zichzelf eraan herinnerde dat ze onvoorwaardelijk van zichzelf moet houden, trok ze de man aan die ze verdiende.

Magazine 117
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau