De elfde editie van de Gay Games zou plaatsvinden in Azië, wat nog niet eerder was voorgekomen. De Spelen zouden in Hong Kong worden gehouden van 11 tot en met 22 november 2022. Oprichter en bestuurder van de Hong Kong Gay Games, Dennis Philipse, wil geen editie zonder publiek en voorziet dat de reisrestricties en quarantaineregels ook in november volgend jaar nog tot problemen zullen leiden.

Quarantaine

“We willen zeker weten dat iedereen de Gay Games kan bijwonen, vertelde Philipse aan Hong Kong Free Press. “Mensen kunnen geen 21 dagen in quarantaine blijven.”

In een statement dat volgde, was te lezen: “Grote delen van de wereld nog worstelen met de gevolgen van het coronavirus, waaronder Azië. Het ontbreekt  in veel landen aan toegang tot vaccinaties. We hopen met het uitstellen van de Gay Games tot november 2023 dat het evenement dan kan plaatsvinden zonder restricties.

Schandelijk

De organisatie had gehoopt op 12.000 sporters en 75.000 toeschouwers uit meer dan honderd landen. Vanuit China klonken intussen geluiden dat de overheid tegen de organisatie van de Gay Games in Hong Kong is. Wetgevers Priscilla Leung en Junius Ho riepen in juni dit jaar de overheid op om de Gay Games niet te ondersteunen omdat het evenement ‘schandelijk’ zou zijn.

Hoe de vlag er bijstaat in Hong Kong anno november 2023, is totaal onduidelijk. Maar vooralsnog is er alleen sprake van uitstel, geen afstel.

Bron: Inside the Games