Nieuwe muziek: Måneskin covert Billie Eilish

Dit zijn de leukste video's van de afgelopen week

01 oktober 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Na ‘Beggin You’ komt Eurovisie-winnaar Måneskin opnieuw met een cover, deze keer van Billie Eilish. Verder is er nieuwe muziek van Charli XCX, Garbage, Imagine Dragons en ons eigen Winq-covermodel Oscar and the Wolf. Maar er is meer…

White Lies – ‘As I Try Not To Fall Apart’

Daar zijn ze weer, van best lang weggeweest. Of nou ja, twee jaar. Volgens jaar komt het zesde album uit, waarvan dit de titelsong is. In de video lijkt het alsof zanger Harry McVeigh per ongeluk is terechtgekomen in een zandloper.

Oscar and the Wolf -  ‘Livestream’

De Belgische Max Colombie opereert onder de naam Oscar and the Wolf. Hij staat op de cover van de nieuwste editie van Winq, die nu in de winkels ligt. In het blad is een uitgebreid interview met hem te lezen. Op 10 oktober verschijnt zijn nieuwe album The Shimmer, waarop ook deze single is te horen. Leuk om te weten: Max filmde deze video en die van de vorige single ‘Oliver’ in en rond zijn eigen huis, waar ook de fotoshoot van Winq plaatsvond.

The Killers ft. Phoebe Bridgers – ‘Runaway Horses’

Hun stemmen klinken heel organisch samen, dus wat hadden we ze graag samen zien optreden in de video. Maar dit animatiefilmpje vol rennende paarden en een getekende Mike Flowers en Phoebe Bridgers zijn ook prachtig.

Måneskin – ‘Bury a Friend’

Het is niet de eerste keer dat Måneskin deze cover zingt van Billie Eilish, maar dit is misschien wél de mooiste registratie. Ze traden op tijdens Global Citizen Live in Parijs en maakten een duistere rocker van ‘Bury a Fried’. Zo snel mogelijk op single uitbrengen?

FRIDAY – ‘One Last Chance’

Wie kent het smachtende ‘I Won’t Let You Down’ nog, de ultieme jarentachtig-hit van Ph.D? Deze nieuwe track refereert aan het bekende refrein, maar FRIDAY maakt er iets compleet anders van. FRIDAY wordt gevormd door Koen Brouwer en Quinten Huigen, die elkaar ontmoetten op het Amsterdamse conservatorium. Op 3 december geeft de band een show in Bitterzoet Amsterdam waar ze naast de bekende singles ook nieuwe nummers van het album dat volgend jaar wordt uitgebracht spelen.

Years & Years – ‘Crave’

Dinsdag schreven we al over de nieuwe single van Olly Alexander, die nu solo verdergaat met Years & Years. In de video van ‘Crave’ creëert hij een eigen fantasiewereld én keert de cast van It’s a Sin terug, de serie waarin Ol de hoofdrol speelde.

Paul Weelen – ‘Different Joys for Different Boys’

Tijdens een battle in Maastricht is beslist dat Paul Weelen Limburg vertegenwoordigt tijdens het Nationaal COC Songfestival op 27 november a.s. in Nieuwegein. Voor deze track koos Weelen opnieuw voor countryrock, wat goed matcht met zijn Canadese achtergrond en Kerkraadse opvoeding. Dit is de Engelstalige versie van zijn lied ‘Roeëzeblad’.

Garbage – ‘Breaking Up the Girl (Timo Mass Radio Mix)’

Altijd leuk om rocker Shirley Manson over een dancebeat te horen zingen. In het verleden flirtte Garbage wel vaker met pop en dance, maar nog nooit eerder zo expliciet. Ook de video is classic Shirley in haar favoriete modus: die van ultieme punkdiva.

Kali Uchis ft. SZA – ‘Fue Mejor’

De uit Virginia afkomstige Kali Uchis heeft Colombiaanse roots. Ze zingt in het Engels en Spaans en haar muziek is een mix van R&B, trip hop en neo soul. ‘Fue Mejor’ is een zinderende ballad met een gastrol voor SZA.

Imagine Dragons – ‘Monday’

Als wij een compleet roze keuken hadden, was Imagine Dragons-zanger Dan Reynolds meteen uitgenodigd om erin rond te dansen in z’n groene pyjama. Wat een leuke man. Die het ook prima doet in een kleurige zwemshort, zoals te zien is in de video voor ‘Monday’. Het idee achter de video: altijd blijven doorfeesten, al lijkt de wereld te vergaan.

Coldplay x BTS – ‘My Universe’

De nieuwe video van Coldplay en BTS speelt zich af in de verre toekomst, wanneer muziek is verboden op alle sterrenstelsels. Maar op de een of andere manier hebben de twee bands elkaar toch gevonden en maakten ze deze futuristische spektakelvideo.

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau