Eerder lieten we je al kennismaken met Johannes Radebe, die al een aantal jaar als professioneel danser is verbonden aan BBC’s Strictly Come Dancing. In voorgaande seizoenen danste hij met een vrouwelijke bekende Brit, dit jaar is het eindelijk tijd voor een mannelijke danspartner.

Bakken maar...

En dat is John Whaite (32 jaar), die in 2012 meedeed aan het derde seizoen van The Great British Bake Off. Nadat hij had gewonnen, besloot hij zijn carrière in het bankwezen aan de wilgen te hangen om zich volledig te kunnen wijden aan zijn hobby: bakken en koken.

Daarna was Whaite te zien als vaste tv-chef in de talkshow van Lorraine Kelly op ITV en werd hij medepresentator van Chopping Block, een dagelijks kookprogramma op ITV. Ook opende hij in 2015 zijn eigen Kitchen Cookery School in een vierhonderd jaar oude verbouwde schuur op het erf van de boerderij waarop hij was grootgebracht. Ook bracht hij meerdere kookboeken uit.

Muscle Mary

Whaite woont in Leeds met zijn verloofde Paul Atkins, die grafisch designer is. Toen hij The Great British Bake Off won, zag hij er heel anders uit dan nu. De afgelopen jaren heeft hij veel tijd doorgebracht in de sportschool. Hij vertelde hier onlangs uitgebreid over in een interview met Attitude.

Zo kreeg hij het verwijt dat hij oppervlakkig was en was veranderd in een ‘Muscle Mary’. Hij zegt over zijn afgetrainde lichaam dat hij dit puur voor zichzelf heeft gedaan, omdat hij in het verleden heeft geworsteld met depressies en boulimia.

Dit weekend weer op tv

Afijn, komende zaterdag en zondag zijn John Whaite en Johannes Radebe wederom te zien in Strictly Come Dancing op BBC One. Wij doken even in Whaites Instagram-account. Dit zijn z’n mooiste foto’s.