Nieuw op Netflix: de coming-out van Colton Underwood uit The Bachelor

Vanaf 3 december op Netflix

26 november 2021, Winq redactie, 2 minuten

Colton Underwood ging op zoek naar een vriendin in The Bachelor, maar kwam na afloop van de serie met het nieuws dat hij gay is. Hij staat nu centraal in de Netflix-docuserie Coming Out Colton, waarin hij wordt gevolgd tijdens zijn coming-out bij familie en vrienden.

Colton Underwood speelde professioneel football en was te zien in een seizoen van The Bachelor. Vanaf 3 december is een documentaire te zien op Netflix met de naam Coming Out Colton. Hierin blikt hij terug op de tijd dat hij nog met vrouwen datete en is te zien hoe hij zijn leven inricht na zijn coming-out, nu ruim een jaar geleden.

Belangrijk coming-outmoment

Op Instagram kondigt Underwood de documentaire aan met een persoonlijke tekst: “Deze foto is gemaakt vlak nadat ik mijn vader vertelde dat ik gay ben. Dit was een van de belangrijkste coming-outmomenten. Ik kijk ernaar uit om meer verhalen met je te delen, inclusief de lessen die ik gaandeweg heb geleerd.”

Lees ook

Meer dan 80 tips!

Het ultieme gay Netflix-overzicht

Binge watchers opgelet

Deze korte films kun je nu gratis bekijken

Filmmagazine Variety meldt dat de serie bestaat uit zes afleveringen, waarin is te zien hoe Underwood aan vrienden en familie vertelt dat hij gay is. Aanvankelijk zou de openlijk homoseksuele Olympische skiër Gus Kenworthy ook een rol spelen in de serie, namelijk die van ‘gay guide’. Maar Kenworthy was niet blij met die term omdat hij niet wilde overkomen als een alwetend orakel dat Underwood wel even vertelt hoe het is om gay te zijn. “Ik weet lang niet alles, zelf leer ik ook nog continu.”

Schandaal

Enige tijd geleden was er een schandaal rond Underwood. Zijn ex-vriendin had een contact- en straatverbod tegen hem ingediend omdat zij door hem gestalkt en belaagd zou zijn. Later trok zij dit weer in.

Aan Variety vertelt Underwood nu: “Ik heb haar op geen enkele manier fysiek aangeraakt of mishandeld. Ik wil nooit dat mensen denken dat ik uit de kast kom om een verhaal als dit weg te poetsen of om geen verantwoordelijkheid te nemen voor mijn acties uit mijn verleden.

Coming Out Colton is vanaf 3 december te zien op Netflix.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau