Nieuwe muziek: Adele zingt ‘Easy on Me’ live en Kim Petras goes nuts

26 november 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Gehuld in een zwart haakwerkje trad Adele deze week op tijdens de NRJ Awards. Tijdens het Franse prijzengala zong ze haar hit ‘Easy on Me’. Ook Kim Petras zong live, tijdens de European Music Awards. Haar lied ging over kokosnoten. Maar er is meer nieuwe muziek, onder meer van The Weeknd en Lady Gaga.

Adele – ‘Easy on Me’

Het regende vier- en vijfsterrenrecensies deze week, na het verschijn van Adeles vierde album 30. De 33-jarige (huh? Ja, echt, die albumtitels corresponderen dus niet per se met haar werkelijke leeftijd) zangeres toog naar het Palais des Festivals et des Congrès in Cannes, alwaar de jaarlijkse Franse NRJ muziekprijzen werden uitgereikt. Ze zong haar megahit ‘Easy on Me’ live, in een niet al te flatterend kleedje. Maar wie kijkt daar nou naar… Die stem!

Kim Petras –‘Coconuts (Live on MTV EMA 2021)’

Voor de tweede keer binnen een jaar luistert Kim Petras een MTV Music Awards Show op. In september was ze te zien met haar kleurrijke act ‘Future Starts Now’ tijdens de Amerikaanse variant, deze week was MTV Europe aan de beurt. Met een minstens zo kleurrijk optreden.

Lady Gaga & Tony Bennett – ‘Anything Goes’

Eerder dit jaar verscheen het tweede duettenalbum van Lady Gaga en de hoogbejaarde Tony Bennett, Stephen Colbert liet in zijn The Late Show exclusief een fragment zien van het optreden van de twee, dat zondag te zien is via Paramount+ onder de naam One Last Time: An Evening with Tony Bennett and Lady Gaga.

Silk Sonic – ‘Smokin’ out the Window (Live on American Music Awards 2021)’

Bruno Mars & Anderson .Paak noemen zich samen Silk Sonic, maar dat had net zo goed Slick Sonic kunnen zijn want de aalgladde muziek van deze heren glijdt gelijk bij je naar binnen. Hier waren ze de openingsact bij de uitreiking van de American Music Awards 2021.

Jafeth Jacobs – ‘Dirty Thing’

‘Dirty Thing’ vertelt het autobiografische verhaal over een break-up met een jongen op wie Jafeth verliefd was, maar  er vervolgens achterkwam dat die ook nog een relatie had met iemand anders. De donkere video sluit prima aan bij het thema.

The Weeknd – ‘Die For You’

Vorige week schreven we nog: een week zonder een video van The Weeknd is een week niet geleefd. Dat heeft-ie kennelijk gelezen, want prompt komt hij met alwéér iets nieuws. Hoe gaat hij dat in godsnaam volhouden? Nou, door bijvoorbeeld niet zelf te figureren in het filmpje. Deze keer zijn het jongeren die de dienst uitmaken in ‘Die For You’, in een pastiche op E.T. en Stranger Things. Overigens is dit lied al vijf jaar oud en nu van een video voorzien om te vieren dat Starboy, het album waar het opstaat, zijn eerste lustrum beleeft.

Nick Cave & Warren Ellis – ‘We Are Not Alone (La Panthère des Neiges)’

De muziek van Nick Cave is sommigen te zwaar op de hand, waar anderen er geen genoeg van kunnen krijgen. Nick Cave en zijn vaste compagnon brachten eerder dit jaar het album Carnage uit en nu volgt de soundtrack van La Panthère des Neiges, een film waarin een fotograaf van wilde dieren wordt gevolgd in zijn tocht door een Tibetaanse vallei. Kippenvelmuziek.

Gary Barlow & Sheridan Smith – ‘How Christmas is Supposed to Be’

Het contrast met de vorige video kán haast niet groter zijn. Na de feeërieke doom van Nick en Warren volgt nu gewoon een knettergezellig kerstliedje van Gary ‘Take That’ Barlow en de hier vrijwel onbekende actrice Sheridan Smith. Compleet met kazige sleebelletjes en alle andere kerstclichés die er bestaan.

David Guetta (feat. Bebe Rexha, Ty Dolla $ign & A Boogie Wit da Hoodie) – ‘Family’

Mooie video van David Guetta & guests met beelden van families uit de hele wereld. Het lied zelf maakt helaas wat minder indruk, het kabbelt een beetje voort en de boodschap is fraai, maar ook een beetje suf. Van je familie moet je het maar hebben. Of zoiets.

MØ – ‘Brad Pitt’

Het is niet de eerste keer dat iemand een lied maakt over acteur Brad Pitt. In 1997 liet Shania Twain weten dat ze niet bepaald onder de indruk was van Brad, maar MØ denkt daar 24 jaar later net iets anders over. Voor de video heeft ze zich zelfs verkleed als Brad…

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau