De Golden Globes hebben hun glans een beetje verloren nadat er kritiek was op het feit dat de organisatie ervan, de Hollywood Foreign Press Association. De HFPA is beschuldigd van corruptie en de LA Times rapporteerde dat er geen zwarte leden zijn. Door de ontstane controverse was er dit jaar geen gala en werd de uitreiking niet op tv uitgezonden. In plaats daarvan werden de winnaars bekendgemaakt via Twitter.

Meest diverse cast ooit

Misschien juist daarom is het zo goed dat MJ Rodriguez de Golden Globe voor Beste Actrice in een TV-Drama heeft gekregen. Ze speelde drie seizoenen lang de rol van Blanca Evangelista in Pose, de serie van Ryan Murphy die eerder werd bejubeld vanwege de meest diverse cast voor een tv-progamma ooit. Rodriguez is nu de eerste transgender actrice die een Golden Globe heeft gewonnen.

Na de bekendmaking schreef Rodriguez op Instagram: “Dit is de deur die open zal gaan voor veel meer jonge getalenteerde professionals. Ze zullen zien dat dit meer dan mogelijk is. Ze zullen zien dat een jong, zwart Latina meisje uit Newark, New Jersey, een droom had. Die de gedachten van anderen wist te veranderen met liefde. Liefde wint. Aan al mijn jonge lhbtqai-baby’s: we zijn hier, de deur staat nu open dus reik naar de sterren!”

Voor de hele community

Verder zegt Rodriguez dat ze trots is om samen met Jennifer Aniston, Uzo Aduba, Elisabeth Moss en Christine Baranski in hetzelfde rijtje te staan. Ook benadrukte ze dat haar prijs bestemd is voor de hele lhbtq-gemeenschap.

Andere queer personen die in de prijzen vielen, waren actrice Ariana DeBose voor haar rol als Anita in Steven Spielbergs bewerking van West Side Story en Kodi Smith-McPhee voor zijn bijrol in The Power of the Dog. Die film gaat over queer cowboys en is geregisseerd door Jane Campion. De film won in de categorie Beste Dramafilm en Campion ging naar huis met de Golden Globe voor Beste Regisseur.

Emmy-nominatie

Vorig jaar werd Rodriguez ook al genomineerd voor een Emmy Award. Helaas greep ze in september mis...

Bron: Attitude