Edward is jong en levenslustig. Zijn kroning betekent het begin van een nieuw tijdperk. Het is tijd voor liefde! Passie! Feest! Vrede! Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem zijn leven lang onthouden is. 

Kiezen tussen politiek en liefde

Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuzes zijn politieke en wereldlijke taken te verwaarlozen. Iedereen om Edward heen dient de kroon en handelt uit landsbelang. Maar wat als dat ‘landsbelang’ voor iedereen iets anders betekent? Is de jonge en tegendraadse Edward gedwongen te kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten deze twee elkaar uit of zijn ze te combineren in één mens? 

Een scherp en humoristisch koningsdrama over vechten voor de liefde en je idealen, tot de uiterste consequentie. 

Koningsdrama 

Regisseur Char Li Chung maakt een eigentijds kostuumdrama gebaseerd op Christopher Marlowe’s Edward II. Marlowe creëerde met Edward IIin de 16e eeuw één van de eerste openlijk homoseksuele personages.

Na het zeer goed ontvangen Don Caravaggio (nominatie BNG Bank Theaterprijs 2019) en zijn bewerking van Oscar Wildes De Profundis (2021) zet Chung opnieuw zijn tanden in een historisch queer personage. 

Interview: Fjodor Jozefzoon

Winq sprak Fjodor Jozefzoon, die de hoofdrol speelt in deze voorstelling. In dit interview vertelt hij: ““Eigenlijk was Edward II best een moderne koning. Marlowe portretteerde hem als iemand die niet vasthield aan zijn ‘mannelijkheid’ en die geen oorlog wilde maar vrede. Het is voor mij een bevrijdende rol om te spelen, omdat ik de vrouwelijke kanten van mezelf niet hoef te verbloemen. Ik wil laten zien dat mannelijkheid niet altijd staat voor kracht en vrouwelijkheid niet altijd voor zwakte. Ik vind het belangrijk los te breken van die norm.”

Edward II – The Gay King speelt t/m 12 maart. Bekijk de volledige speellijst op oostpool.nl.