Betty White had een tv-carrière die zeven decennia besloeg. Hier in Nederland kennen we haar vooral van haar rol als Rose Nylund in de sitcom The Golden Girls. Afgelopen donderdag deelden we nog een video waarin de Amerikaanse cultuurkenner Matt Baume analyseert waarom de serie zo interessant was voor de lhbtq-gemeenschap.

Life with Elizabeth

In Amerika was Betty White al in de jaren vijftig op tv te zien. Ze bedacht destijds haar eigen sitcom Life With Elizabeth. Cher was fan van de serie, waarin White een huisvrouw speelde die met een duivelse grijns haar man telkens een poets bakte.

Op Twitter laat Cher weten dat ze White decennia geleden had uitgenodigd voor haar eigen tv-programma, The Sonny & Cher Show. Hierin leerde de actrice Cher spreken met een zuidelijk accent: “Betty taught me how to speak like a southern belle.” 

Special

Het origineel van ‘Thank You For Being a Friend’ werd in 1978 opgenomen door Andrew Gold. Later coverde Cynthia Fee het lied, en haar versie werd gebruikt voor The Golden Girls.

Cher, nu 75 jaar, zegt al fan te zijn van White sinds haar zevende. Afgelopen weekend zond de Amerikaanse zender NBC een special uit met de titel Celebrating Betty White: America’s Golden Girl. Hierin is te zien hoe Cher het bekende Golden Girls-lied zingt. Hier een fragment.