De vierdelige docuserie begint in Gary, Indiana, waar familie Jackson begon. Als Janet's oudere broers worden ontdekt door platenlabel Motown en The Jackson 5 vormen, verhuist het hele gezin naar Californië. Vader Joseph besluit dat Janet en haar twee oudere zussen moeten gaan optreden en zo belandt ze op 6-jarige leeftijd op de planken in Las Vegas. Via een omweg naar een aantal sitcoms begint ze uiteindelijk – wederom in opdracht van haar vader – muziek te maken.

Als tiener trouwt ze met zanger James DeBarge, vooral om het huis uit te kunnen. Wanneer het huwelijk stukloopt besluit ze eindelijk controle over haar eigen carrière te nemen. Ze maakt het toepasselijk getitelde album Control en wordt een superster.

De docu laat zien hoe ze haar volgende partner René ontmoet, en hoe hij haar pusht om een steeds grotere ster te worden. Ook praat ze over de band met haar broer Michael, en wat het met haar carrière deed toen hij werd beschuldigd seksueel contact met kinderen. Natuurlijk wordt het incident bij de Super Bowl in 2004, waarbij een van Janet's blote borsten te zien was, uitgebreid besproken.

De documentaire trok in Amerika in meer dan 15 miljoen kijkers. De serie wordt in twee delen uitgezonden op 11 en 12 februari op RTL-Z en is vanaf 13 februari te zien op Videoland.