Winq ♥︎ Pathé Pride Night

Daten op je dertigste, daar draait het om in de nieuwste queerfilm Mascarpone

Op 4 mei te zien tijdens Pathé Pride Night

28 april 2022, Roel Janssen, 2 minuten

Filmliefhebbers opgelet. Op 4 mei kun je in Pathé bioscopen door heel Nederland genieten van Mascarpone. Een Italiaanse queer film door Alessandro Guida. Hier lees je er alles over. 

De naam van de film verklapt direct waar het gemaakt is: het land van het lekkere eten en de goede muziek: Italië. In Mascarpone wordt de 30-jarige Antonio (Giancarlo Commare) verlaten door zijn vriend. Als hij er opeens alleen voor staat, moet hij erachter komen wat écht belangrijk is in zijn leven. 

Het is de eerste grote film voor de Italiaanse regisseur Alessandro Guida, die voor Mascarpone samenwerkt met Matteo Pilati. Guida regisseerde eerder al videoclips van Diodato, de zanger die in 2020 voor Italië naar het Eurovisie Songfestival zou gaan. 

Life. Love. Pastry.

Erachter komen wat belangrijk is in je leven en hoe je jouw leven invult, daar draait het allemaal om in Mascarpone. Nadat Antonio gedumpt wordt door zijn partner, besluit hij in een appartement met vrienden te wonen en te werken in een lokale bakkerij. Zie daar ook de titel van de film. 

Antonio vraagt zich bij zijn nieuwe vrienden af of hij überhaupt nog aan de man kan komen en hoe daten nou eigenlijk werkt als je dertig bent. 

Pathé Pride Night

Iedere eerste woensdag van de maand organiseert bioscoopketen Pathé een Pride Night. Elke keer staat een andere queer film in de spotlights die te zien is in een geselecteerd aantal bioscopen door heel Nederland.

Mascarpone is op woensdag 4 mei te zien tijdens Pathé Pride Night in Pathé-bioscopen door heel Nederland. 

Kijk voor meer informatie en tickets op www.pathe.nl/pridenight.

Magazine 115
Onze extra dikke Pride-special!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau