Sexual Healing

Sharmila Vooren: “Trans vrouwen zijn voor velen een fetisj”

#YourSexYourWay

13 juli 2022, Winq redactie, 3 minuten

Make-up artist Sharmila Vooren (19, zij/haar) loopt bij het daten tegen veel hindernissen aan. “Voor velen zijn trans vrouwen een fetisj. Pas deze zomer had ik voor het eerst een date met iemand die met mij in het openbaar gezien wilde worden.”

“Mijn allereerste seksuele ervaring was een groepsverkrachting op mijn dertiende. Door schaamte heb ik het mijn ouders niet verteld en de politie wilde me niet helpen. Het zorgde ervoor dat ik heel lang angst had voor seks. 

Van trans vrouwen wordt verwacht dat ze zich houden aan Westerse, Eurocentrische schoonheidsnormen. Als je niet door kunt gaan voor een cisgender vrouw, ben je niet goed genoeg. Tegelijkertijd zijn trans vrouwen voor velen een fetisj. Er is zóveel schaamte bij mannen die met een trans vrouw daten. 

Pas deze zomer had ik voor het eerst een date met iemand die met mij in het openbaar gezien wilde worden. Maar ik ben gewoon een vrouw! En dat er dan iets tussen m’n benen hangt… Sorry schat, maar daar heb ik zelf ook niet om gevraagd.

Seks was voor mij erg lang een performance: ik had vooral geleerd wat mannen lekker vinden en hoe ik ze zo snel mogelijk kan laten klaarkomen. Mijn mannelijke bedpartners gaven er vrij weinig om of ik ook was klaargekomen. Zodra ze aan hun trekken kwamen rolden ze op hun zij of gingen ze naar huis. Op dit moment date ik met een cis vrouw en een non-binair persoon, allebei met een vulva. Ik heb nooit geleerd hoe ik daarmee om moet gaan. Omdat ik niet de wens heb om iemand te penetreren, zal ik een gesprek met ze aan moeten gaan over wat er dan wél kan.

Pas toen ik mijn queer-zijn meer ging omarmen – dus niet alleen dat ik een trans vrouw ben, maar dat ik ook op vrouwen val en polyamoreus ben – kon ik ontdekken wat ik zélf sexy en lekker vind. Inmiddels haal ik veel meer plezier uit seks met mezelf. Ik kan uren voor de spiegel dansen en naar mezelf kijken, en ik heb geleerd welke toys ik leuk vind om te gebruiken. Sinds ik m’n eigen sensualiteit meer heb omarmd, voel ik me veel sterker in mijn vrouw-zijn.”

Tijdens Pride Amsterdam vind je op diverse locaties de Durex Pride-camper met het rad van seksfortuin. Check voor meer info durex.nl/your-sex-your-way.

Lees ook de andere verhalen

Voor veel lhbtq personen liet de kwaliteit van seksuele voorlichting nogal te wensen over. In samenwerking met Durex en Lotte van Eijk sprak Winq met zes queer personen over seksueel geluk.

Klik hier om alle verhalen te lezen.

Beeld: Roy Schepers
Video: Roy Schepers & Ilse Paulussen
MUAH: Clayton Leslie & Candle Triebel

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Artikelen in dezelfde serie - Sexual Healing

Bevrijd je ware seksuele zelf met Winq en Durex

Matthijs van Els: “In de gaysauna werd ik geconfronteerd met mijn vooroordelen”

Suzanne Mensen: “Ik heb mezelf jaren tekort gedaan”

Nanoah Struik: “Inmiddels weet ik: penetratie is geen must”

Sioejeng Tsao: “Ik geloof in meerdere liefdes tegelijk”

Ridder van Kooten: “Lang dacht ik dat ik honderd procent hetero was”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau