Terwijl Måneskins drummer Ethan Torchio en bassist Victoria De Angelis zich identificeren als queer, zijn zanger Damiano David en gitarist Thomas Raggi allebei hetero.

Allevier vinden ze het leuk om te experimenteren met kleding en make-up. Ze dragen hakken, rokken, jarretels, noem maar op. Herhaaldelijk roepen mensen nu dat Måneskin zich schuldig maakt aan queerbaiting, oftewel het zich toe-eigenen van een stijl die uitsluitend gedragen zou mogen worden door lhbtq’s.

Draag lekker wat je wil

In een recent interview met The Guardian maken David en Raggi gehakt van die beschuldiging. Iedereen zou gewoon moeten kunnen dragen waar hij, zij of hen zich prettig in voelt. “Queer mensen zouden deze stereotypen moeten bestrijden. Het is stom van ze om dit te bestempelen als queerbaiting en zo meer haat te creëren. Het feit dat Raggi en David hetero zijn, betekent niet dat ze geen make-up kunnen dragen. Of hakken.”

David vertelt dat alles wat hij doet, wordt bekeken door de twee queer bandleden. “Alles wat Thomas en ik doen, wordt altijd gefilterd door twee mensen die queer zijn. Natuurlijk maken we niet dezelfde dingen mee, maar we leven elke dag heel nauw samen met mensen uit de gemeenschap.”

Zoenen

Toen Måneskin optrad in Polen, besloten David en Raggi elkaar te zoenen uit protest tegen de strikte lhbtq-wetgeving en lhbtq-vrije zones in dat land. Ook riepen ze Italianen op zich sterk te maken voor lhbtq-rechten.