De extra dikke Pride-special van Winq is nu verkrijgbaar!

... en dit staat er allemaal in

De extra dikke Pride-special van Winq is vanaf nu verkrijgbaar, met onder meer een interview met Songfestivalwinnaar Nemo, queer geschiedenis in het museum en een reisverhaal over de beweging van taboe naar trots in Suriname. Hier lees je wat voor moois er nog meer in staat.

De nieuwste Winq gelijk in huis halen? Via deze link kun je hem bestellen!

winnen bij winq

Abonnees opgelet! Het team van Winq heeft speciale prijzen geselecteerd, exclusief voor jullie. Kans maken op een van deze prijzen? Ga naar winq.nl/abowin

finding nemo

Met het nummer ‘The Code’ won de Zwitserse Nemo afgelopen mei als eerste non-­binaire artiest ooit het Eurovisie Songfestival. Winq sprak hen in Zürich over de omstreden editie van het festival, hun coming­-out en nieuwe muziek. "Ik wacht nog steeds op antwoorden van de EBU." 

Nemo

up & coming

‘Gitzwarte muziek’, maar ook ‘hoopvolle pop noir’ en ‘een bloedmooie stem’. Recensenten zijn dol op de muziek van Morpheus. De Nederlandse zanger Martijn Verhagen, die schuilgaat achter deze artiestennaam, heeft inmiddels al meer dan een half miljoen streams verzameld met zijn nummer ‘Burning in Paris'.

Morpheus

pillowtalk

Drie queer personen vertellen over hun (gebrekkige) seksuele voorlichting en wat hen helpt bij een geil en gelukkig seksleven. Gyor Moore: "Iets wat ik lang ongemakkelijk vond was grenzen aangeven. Het is kwetsbaar om tegen een ander te zeggen dat je iets niet zo leuk vindt. Voor mij was er in het verleden vaak de angst dat ik als saai zou worden gezien." 

Gyor Moore

vanessa is terug!

We hebben haar bijna twintig jaar niet zien optreden, maar tijdens Milkshake Festival en Pride Amsterdam gaat het dan toch gebeuren: Vanessa (ook bekend als Connie Witteman) is terug! “Het lijkt alsof gays beter begrijpen hoe je moet genieten van het leven.”

Vanessa

queerkamp

In hun documentaire Queerkamp brengen filmmakers Chris Westendorp en Lucas van der Rhee een plek in beeld waar queer zijn de norm is: een zomerkamp voor queer jongeren. “Ze worden uitgedaagd met liefde naar zichzelf te kijken.”

Chris Westendorp en Lucas van der Rhee

yoacin en jhonathan zijn een happy couple

Yoacin Villalobos (29), dj en activist, en Jhonathan Rodriguez(24), aspirant-piloot, vluchtten samen uit Panama naar Nederland.“Wat wij samen hebben doorstaan, dat maakt niet ieder koppel mee.”

Yoacin Villalobos en Jhonathan Rodriguez

een heilige roeping

Een bijzonder tafereel in het Limburgse Roermond afgelopen mei: een katholieke dienst die geheel in het teken stond van lhbtqia+-acceptatie binnen de kerk. Een initiatief van onder meer pastoor Harry Notermans, zelf openlijk homoseksueel.

Pastoor Harry Notermans.

queer geschiedenis in het museum

Historici Tessa Bouwman en Jasmijn Groot zijn blij dat steeds meer musea wereldwijd zich inzetten om de lhbtqia+-gemeenschap zichtbaarder te maken. Maar sommige collega’s laten kritische geluiden horen over deze ontwikkeling. Waar komt deze tegenstand vandaan?

Ferdinand Erfmann, Danscafé, 1928, olieverf op doek, Frans Hals Museum, Haarlem.

harige helden

Honden lijken steeds vaker het emotionele middelpunt van het moderne regenbooggezin. Winq ging op bezoek bij drie queer hondenbaasjes en nam de digitale bulldog Spike mee – die zich had verstopt in de boordcomputer van de nieuwste Mini countryman. Sem Jansen: “Mijn hond was een van de weinigen aan wie ik mijn transitie niet heb hoeven uitleggen.”

Sem Jansen met hond Admiraal

binnenkijken bij guy en reon

Ze verzamelden allebei kunst – ieder op zijn eigen manier. Maar toen ICT-business consultant Guy van Aken (58) en hairstylist Reon Netten Breijers (55) gingen samenwonen en hun collecties samenvoegden, ontstond het idee om ook zelf kunst te gaan maken.

Reon in de kleedkamer.

diep de jungle in

Suriname is op allerlei vlakken ingewikkeld, maar als het op natuurschoon aankomt, zijn de zaken simpel: nergens ontsnap je de dagelijkse sleur, als in de duizelingwekkende diversiteit van het dichtst beboste land op aarde. Wat betreft de regenbooggemeenschap is er nog wel wat te winnen: “De politiek zou een voorbeeld kunnen nemen aan de lhbtqia+-gemeenschap in Suriname.”

De Kasikasimaberg

joey jaq over zijn eerste keer in een gaybar 

De eerste keer is altijd spannend, maar meestal het begin van iets moois. Content-creator Joey Jaq (31) over zijn allereerste keer in een gaybar. "We kochten fake ID's om binnen te komen." 

Joey Jax

nu cadeau bij een abonnement op winq: onzichtbaar ondergoed van hanro

Nog geen abonnee? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app, plus toegang tot meer dan 40 digitale edities. 

Als welkomstcadeau ontvang je twee onzichtbare briefs van Hanro t.w.v. € 90,–

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Onzichtbaar ondergoed van Hanro

koop deze editie nu online

De nieuwe Winq is nu online verkrijgbaar voor € 8,95.

Powered by Labrador CMS