haal ’m nu in huis

Stijn de Vries op de cover van de nieuwe Winq

Dit lees je allemaal in de nieuwe editie van Winq

Met o.a. Stijn de Vries, Arthur Japin, Lady Blackbird en Omar Apollo

Leestijd: 2 min

De bomvolle nieuwe editie van Winq, met op de cover multitalent Stijn de Vries, is vanaf nu verkrijgbaar. Dit staat er allemaal in…

De nieuwste Winq gelijk in huis halen? Via deze link kun je hem bestellen!

winnen bij winq

Abonnees opgelet! Het team van Winq heeft speciale prijzen geselecteerd, exclusief voor jullie. Kans maken op een van deze prijzen? Dat kan via winq.nl/abowin.

prijzen in winnen bij winq

huisartsenkoppel arjo & erik

Arjo van den Berg (59) en Erik Koelma (56) delen al 31 jaar een leven en bijna 25 jaar samen een huisartsenpraktijk, waar ze seksuele vrijheid uit de taboesfeer halen. “Iedereen verdient het om, net als wij, te genieten van een leuk en veilig seksleven.”

huisartsenkoppel Arjo van den Berg & Erik Koelma
Arjo (rechts) en Erik.

stijn de vries over lef, lol en liefde

Dit najaar verschijnt Als de zon valt, de debuutroman van multitalent Stijn de Vries (26), over een zinderende liefde, een van de weinige zaken in het leven waar hij nog geen ervaring mee heeft. “Tot nu toe ging mijn carrière altijd voor.”

Stijn de Vries

out of the box

Boksen is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je kop. Zes queer boksers over wat de sport hen brengt: “Elke les is een oefening in kiezen voor mezelf.”

Queer bokscoach Jay Muller.
Queer bokscoach Jay Muller.

meesterverbinder

 In de korte documentaire Ik zeg je eerlijk volgen we Peter ‘Musa’ van Maaren, een tot de islam bekeerde homoseksuele ex-docent, die met scholieren in gesprek gaat over seksuele en religieuze diversiteit.

Still uit Ik zeg je eerlijk.

bo hanna over ontoegankelijke prep-zorg

Sinds 1 augustus dit jaar is PrEP enkel nog verkrijgbaar via de apotheek en niet langer via de GGD. “Dit leidt tot een financiële drempel, vooral onder jongeren en andere kwetsbare groepen”, aldus columnist Bo Hanna.

griekenland: de historische reis naar huwelijksgelijkheid

Sinds 15 februari 2024 mogen mensen met hetzelfde gender ook in Griekenland trouwen. Is het onverwacht dat een Grieks-orthodoxe samenleving met een rechtse regering het burgerlijk huwelijk openstelt? Een reconstructie.

Alexia Beziki en Danae Deligeorges, het eerste vrouwenkoppel dat trouwde in Griekenland.
Alexia Beziki en Danae Deligeorges, het eerste vrouwenkoppel dat trouwde in Griekenland.

ready, set, rally

 Met twee splinternieuwe Volvo’s gingen vier geweldenaars het duel met elkaar aan: Dook van Dijck en Bram de Wijs versus Paul Morris en Jackie Lou. Zonder strijd geen overwinning.

vlnr: Paul Morris, Jackie Lou, Dook van Dijck en Bram de Wijs
vlnr: Paul Morris, Jackie Lou, Dook van Dijck en Bram de Wijs.

open huis bij remaiko en cor

In het kleurrijke interieur van kappers Remaiko Rijneveld (55) en Cor Heek (52) blijft niets lang hetzelfde. “We kopen weinig dure objecten, want ik weet dat ik er binnen een halfjaar toch op uitgekeken ben.”

project apollo

Omar Apollo draagt zijn hart op z'n tong, dat wordt meteen duidelijk op zijn tweede studioalbum God Said No. We spraken hem over zijn jeugd als queer persoon in Indiana en over hoe belangrijk het is voor queer personen om veilig zichzelf te kunnen zijn.

Omar Apollo

arthur japin: “ouder worden is vooral een beloning”

Schrijver Arthur Japin heeft een volle agenda dit najaar. Zijn nieuwe boek Het Stravinsky-spel komt uit, net als de langverwachte verfilming van zijn grote succes Een schitterend gebrek. Ondertussen werkt hij aan twee opera’s en twee nieuwe romans – misschien wel zijn laatste …

Arthur Japin

lady blackbird: “hetero’s hoeven toch ook niet uit de kast te komen?”

Marley Munroe (1985), beter bekend als Lady Blackbird, brak in 2021 door met haar album Black Acid Soul. Op vrijdag 13 september verschijnt Slang Spirituals, de opvolger. We spraken de Amerikaanse jazz- en blueszangeres over jezelf zijn, whisky en de Amerikaanse verkiezingen.

Lady Blackbird

regisseur levan akin over crossing istanbul

In Crossing Istanbul, de nieuwe film van de Zweeds-Georgische Levan Akin (44), krijgen we een intiem inkijkje in de hechte transgendergemeenschap van Istanbul. Winq sprak hem over het casten van trans personen en zijn verantwoordelijkheid als queer maker.

Levan Akin.

nu cadeau: een verzorgingspakket van gentle

Bij een jaarabonnement op Winq ontvang je nu alle vijf de gezichtsverzorgingsproducten van Gentle, van een milde facewash tot een vitaminerijke dagcrème een skin perfector met SPF. Lees hier meer over het cadeau en word nu abonnee!

Gentle cosmetics

word nu abonnee of geef een proefabonnement cadeau (zonder geschenk).

 

Powered by Labrador CMS