James Dean

Er komt een film over James Dean die gaat over zijn vermeende homoseksuele affaire met een kamergenoot

Gepubliceerd
Leestijd: 2 min

James Dean zou tijdens zijn studiejaren een homoseksuele affaire hebben gehad met een kamergenoot. Dat is te lezen in het boek Surviving James Dean uit 2006, dat binnenkort wordt verfilmd. Volgens auteur William Bast groeide zijn vriendschap met de toen 19-jarige Dean uit tot een romance.

Hollywood Reporter meldt dat er een nieuwe film komt over de in 1955 op 24-jarige leeftijd gestorven acteur James Dean. Hij speelde slechts in enkele films, waaronder Rebel Without A Cause en East of Eden, waarna een noodlottig auto-ongeval hem fataal werd.

vermeende affaires 

Al jaren gaan er geruchten over James Dean en zijn vermeende affaires met mannen. In zijn tijd was homoseksualiteit nog iets wat je geheimhield, terwijl er in Hollywood genoeg acteurs rondliepen die gay waren.

Schrijver William Bast schreef in 2006 het boek Surviving James Dean. Hierin beschrijft hij zijn ontmoeting met James Dean toen hij studeerde aan de UCL, een universiteit waar ook theaterwetenschappen werd onderwezen. Bast en Dean waren kamergenoten, maar hun vriendschap groeide uit tot een romance. Beide jongens waren destijds 19 jaar, en hun liefde bleef geheim: Bast hield al die jaren voor zich dat ze geliefden waren om Deans carrière als acteur te beschermen.

verfilming 

Het boek zal binnenkort worden verfilmd. Guy Guido heeft de rechten verkregen over het boek van de in 2015 overleden Bast en schreef ook het scenario. In de film is te zien hoe Bast de acteur voor het eerst ontmoet en het verhaal eindigt met de dood van James Dean.

Guido vertelt aan Hollywood Reporter: “Ik ben al fan van James Dean sinds mijn achttiende. Ik wist van zijn intieme vriendschap met Willie, al werd die relatie door Hollywood weggepoetst. Als filmmaker vind ik het geweldig om het verhaal te vertellen van een bekende acteur in zijn coming-of-age periode. Als homoseksuele man voelde ik me bovendien aangetrokken tot Basts unieke verhaal.”

meer james dean-films 

Guido, die eerder de film Madonna and the Breakfast Club regisseerde (over de beginjaren van Madonna in New York), hoopt nu het juiste team te vinden om de film te realiseren. Het is de bedoeling dat de film dezelfde titel krijgt als het boek van Bast: Surviving James Dean.

Het is niet de eerste keer dat (een deel van) het leven van James Dean wordt verfilmd. Eerder speelde James Franco de acteur in het in 2001 verschenen James Dean. Ook Dane DeHaan kroop in de huid van Dean, voor de film Life uit 2015.

Powered by Labrador CMS