De zoenende mannen in de Suitsupply-campagne leidden niet alleen tot gesloopte abri’s en besmeurde bushokjes, maar ook tot een actie van de actiegroep Gezin in Gevaar. Die liet afgelopen maandag een flyer meesturen met het Reformatorisch Dagblad, in een oplage van 40.000 exemplaren.

De flyer bevatte een oproep aan de lezers van het dagblad: of ze een kaart willen sturen naar Suitsupply met de opdracht om de ‘zedenloze’ campagne te staken. De mensen achter Gezin In Gevaar willen niet dat kinderen in het openbaar worden blootgesteld aan twee zoenende mannen in een erotische pose.

Bij het RD zijn ze overigens behoorlijk geschrokken van de actie. De commercieel manager benadrukt dat het dagblad geen verantwoordelijkheid neemt of heeft voor de inhoud van de flyer, zo liet hij weten in een schriftelijke reactie.

Door de reactie van het RD kwam Jasper Klapwijk op het idee om ongeveer hetzelfde te doen: een advertentie plaatsen in het Reformatorisch Dagblad als tegengeluid op de flyer. Dus zocht hij contact met Femmes 4 Freedom, die een Celebrate Love-campagne zijn gestart, met wederom zoenende mannen erin.

Samen zetten ze een crowdfunding-actie op. Het is de bedoeling om 5.000 euro in te zamelen voor een paginagrote advertentie in het dagblad. Dat is inmiddels gelukt, maar of het RD ook zo enthousiast is? Wanneer de krant de advertentie weigert, zal het bijeengeharkte bedrag naar Femmes 4 Freedom gaan. Maar het liefst zien we natuurlijk die advertentie in de krant.