Winq ♥︎ Loves

Roze Filmdagen vertoont queer films tijdens Pride

15 juli 2018, Winq redactie, 2 minuten

Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer op een aantal van onze favoriete nieuwe hotspots, leuke gadgets en meer. Deze week met meubels om je relatie te redden en queer films tijdens Pride.

Stigma’s doorbreken

Hoe gaat er eraan toe in het oudste beroep ter wereld? Je komt erachter in de show Sex Worker’s Opera. Sinds 2014 trekt de show volle zalen in Engeland, vanaf 21 juli is het ook in het Compagnietheater in Amsterdam te zien. “Iedereen heeft een mening over sekswerk”, stelt choreograaf Siobhán Knox. “Ook in een progressieve stad als Amsterdam leven nog veel vooroordelen. Een van de boodschappen van onze show is dat sekswerk vooral menselijk is. Het is niet goed of fout, het is vooral complex.”

Foto: Julio Etchart

Red je relatie

Zo irritant: kom je thuis met je kakelverse IKEA-meubel, blijkt je kruiskopschroevendraaier ineens spoorloos verdwenen. Dergelijke taferelen hebben al veel relaties kapotgemaakt. Niets van die ellende met de ontwerpen van KILO. Daar komt geen spijker, schroef of likje lijm aan te pas. Je nieuwe stoel, tafel of kruk arriveert in een platte verpakking en je schuift ‘m in een wip in elkaar.

Regenboog in Madurodam

Het Homomonument was er al, maar sinds vorige maand hangt ook de regenboogvlag in Madurodam. Een idee van Laura Kooke: “Er was wel een sekswerker op de Wallen, maar er hing nergens een regenboogvlag.”  

Voor in de agenda

Roze Filmdagen vertoont verschillende queer films tijdens Pride Amsterdam en Pride on the Beach. Zo kun je op 29 en 30 juli naar Circus Zandvoort om het Noorse liefdesdrama Thelma en de mooie film God’s Own Country te zien.

Op 1 augustus draait het tweede deel van Hurricane Bianca, From Russia With Love, in het Amsterdamse Pathé Tuschinski. Het is een eenmalige vertoning.

Boohoo x Pride

Het Britse merk boohooMAN heeft speciaal voor Pride een collectie ontworpen waarvan tien procent van de opbrengst naar het Terence Higgins Trust en The Rainbow Fund gaat. Een van de hoogtepunten is deze hoodie, met daarop de tekst ‘love is love’. Maar er zijn ook t-shirts, petten, tassen en sweaters. 

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau