Video: SpangaS-acteurs Robbert en Tobias vertellen hoe het is om homo te zijn

"En... hebben jullie in het echt ook iets?"

Leestijd: < 1 min

In de jeugdserie SpangaS komt vanavond Otis uit de kast. Hij stelt zijn vriend Leroy voor aan zijn ouders. De acteurs die Otis en Leroy spelen, zijn zelf ook gay. In een leuke video vertellen ze over de serie en over zichzelf.

SpangaS is al jaren een vaste waarde op NPO3. De serie van KRO-NCRV won in 2015 de Bob Angelo-penning voor de wijze waarop ze LHBTQ-gerelateerde zaken in beeld brachten.

Een jaar later speelde actrice Iris Amber Strenger het transgender personage Caro. In een interview vertelde ze dat ze zelf ook transgender is.

SpangaS Talk
Vanavond is te zien hoe Otis aan zijn ouders vertelt dat hij een vriend heeft. Otis wordt gespeeld door Tobias Oelderik en Leroy door Robbert Rodenburg. De twee hebben een SpangaS Talk-video opgenomen waarin ze vertellen over hun karakters in de serie en hoe het is om zelf homo te zijn en om uit de kast te komen.

De makers van SpangaS vertellen: “De video is speciaal gemaakt voor een jong publiek, omdat we het belangrijk vinden om ze net dat beetje extra informatie en zelfvertrouwen te geven op dit gebied.”

Powered by Labrador CMS