Trailer alert! Bekijk nieuwe beelden van Pose, Tales of the City en Downton Abbey

Twee series en een film om naar uit te kijken

22 mei 2019, Winq redactie, 6 minuten

Na vier jaar komt er een vervolg op Downton Abbey in de vorm van een film. In de trailer delen de makers alvast een kusscène tussen twee mannen. Verder is er een prachtige nieuwe trailer verschenen van Tales in the City en zijn er nieuwe beelden uit het tweede seizoen van Pose.

Downton Abbey

We beginnen met Downton Abbey. In 2015 kwam er na zes seizoenen een eind aan de serie, die ging over de rijkbedeelde familie Crawley en hun bedienden, rond het begin van de 20e eeuw.

In de zes seizoenen dat Downton Abbey te zien was, vergaarde de serie drie Golden Globes, vijftien Primetime Emmy Awards en een totaal van 69 Emmy-nominaties. Daarmee brak de serie het record van meest genomineerde niet-Amerikaanse tv-serie.

Op 12 september verschijnt het vervolg op Downton Abbey, in de vorm van een film. In de film is het achttien maanden later dan in de laatste aflevering van de serie. Te zien is hoe de familie zich opmaakt voor een bezoek van koning George V (de grootvader van koningin Elizabeth II) en zijn vrouw, koningin Mary. 

Hier zie je de eerste beelden, waarin de makers bovendien hinten op een liefdesaffaire tussen twee mannen.

Tales of the City

Over het nieuwe seizoen van Tales of the City hebben we eerder geschreven dat de serie een sprong maakt naar de hedendaagse tijd. Te zien is hoe de hoofdpersonen uit de serie die in 1993 debuteerde, elkaar weer opzoeken in San Francisco. Tales of the City draait om een groep LHBTQ’s en hun vrienden, die samen in een huis wonen.

Toen Tales of the City voor het eerst te zien was, werd deze beschouwd als een van de eerste series die een realistisch beeld schetsten van de LHBTQ-gemeenschap. Thema’s als coming-out, hiv/aids en genderidentiteit speelden een belangrijke rol.

Vanaf 7 juni staan tien nieuwe afleveringen op Netflix. Hier bekijk je alvast de nieuwe trailer.

Pose

Ook over het nieuwe seizoen van Pose hebben we al eerder geschreven. Dat het zich afspeelt in het New York van 1990 bijvoorbeeld, en dat Mj Rodriguez en Billy Porter inmiddels gevestigde namen en graag geziene gezichten op de rode loper zijn. En dat Patti Lupone meespeelt in het nieuwe seizoen.

In het eerste seizoen maakten we kennis met de inspirerende karakters die onderdak hadden gevonden bij de verschillende ‘houses’ die het tegen elkaar opnamen bij danswedstrijden. Deze zogenaamde ‘balls’ hadden telkens een ander thema. “And the category is…” is onder fans van Pose een gevleugelde uitdrukking.

Het tweede seizoen van Pose begint op 9 juni op de Amerikaanse zender FX. In een van de twee teasers is te zien hoe de aidscrisis heel veel slachtoffers heeft gemaakt in de New Yorkse ballroom scene. Hoe pakken de hoofdpersonen de draad weer op? Hoe zien ze zelf te overleven?

Voor wie Pose nog niet kent, hebben we ook een featurette toegevoegd met beelden uit het eerste seizoen.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau