Bekijk de foto’s

Genieten: de mooiste foto’s van prides door de hele wereld

Van New York tot Utrecht

Leestijd: < 1 min

Pride Month is voorbij: niet getreurd, er komen natuurlijk nog heel veel prides aan in binnen- en buitenland. In dit artikel verzamelen wij de mooiste foto’s van pride-parades door de hele wereld. 

WorldPride in New York 

Miljoenen mensen gingen eind juni naar de herdenking van 50 jaar Stonewall in New York. Daar vond namelijk WorldPride plaats: de grootste pride in de wereld. Burgemeester van New York Bill DeBlasio liep mee tijdens de parade, net zoals de mensen uit Queer Eye en cult-zangeres Vanessa Williams. Ook was er een delegatie van Pride Amsterdam aanwezig..

op

op

Een bericht gedeeld door (@vanessawilliamsofficial) op

Een bericht gedeeld door (@tamaratodevska) op

Een bericht gedeeld door (@skopjepride) op

Een bericht gedeeld door (@ycusmac) op

Een bericht gedeeld door

op

op

op

Skopje Pride

Macedonië werd onlangs omgedoopt tot Noord-Macedonie. Er was afgelopen juni ook voor de eerste keer een pride. Honderden mensen liepen mee en Tamara Todevska, die voor Noord-Macedonië de hoogste score ooit op het Songfestival haalde, zong haar nummer ‘Proud’ gehuld in de kleuren van de regenboog. Er was helaas ook een protest: bij de orthodox-christelijke kerk van Skopje betoogden honderden mensen voor traditionele familiewaarden. 

op

op

op

Een bericht gedeeld door

op

op

op

Een bericht gedeeld door

Een bericht gedeeld door

Utrecht Pride

Zaterdag 1 juni vormde het centrum van Utrecht de achtergrond van een kleurrijk en kakelbont feest: voor de derde keer voer de Utrecht Canal Pride door de grachten. Een recordaantal van 48 voer mee en hier lees je een interview met oprichter Robbert Kalff. 

Pride in São Paulo

Naast New York, was er dit jaar ook een gigantische pride parade in Rio de Janeiro. In het land waar de homofobe Jair Bolsonaro dit jaar president werd en een homoseksuele parlementariër het land moest ontvluchten, is het duidelijk dat een pride nodig is.

Toronto pride

Ook dit jaar liep de Canadese premier Justin Trudeau trots mee tijdens pride in Toronto. Op Twitter schreef hij: “Wij staan altijd klaar voor LGBTQ2 Canadezen. 

Powered by Labrador CMS