Muziek op vrijdag: Ricky Martin doet het met Maluma

Thank God It's Friday!

30 augustus 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

De eerste beelden van Maluma’s nieuwe video met Ricky Martin zijn naar buiten gebracht. Maluma staat al een tijdje in onze spotlights, met dank aan Madonna. Maar met Ricky wordt het allemaal nog net iets spannender. Maar er is meer: onder andere de nieuwe van Lana Del Rey. Wat is ze groot geworden hè? Fijn weekend!

Maluma & Ricky Martin – ‘No Se Me Quita’

Hier gaan heel veel mensen kletsnat van dromen: het idee dat Ricky Martin en Maluma het met elkaar doen. En dan hebben we het over zingen, natuurlijk. Maluma bracht eerder dit jaar zijn album 11:11 uit, waarop zijn duet met Ricky Martin al te horen was. Hier de video, gevolgd door een eerdere samenwerking tussen de twee, ‘Vente Pa’ Ca’ uit 2016.

Normani – ‘Motivation’

Eerder deze week lieten we je al de optredens zien van Missy Elliott, Taylor Swift, Lizzo, Shawn Mendes & Camila Cabello, J. Balvin & Bad Bunny, Lil Nas X en Miley Cyrus. Wie je ook niet mag missen is zangeres Normani, die een spectaculair optreden gaf met backflips en vuur en alles. Normani ken je wellicht nog van de meidengroep Fifth Harmony, maar ook solo zet ze haar beste beentje voor (en achter en van links naar rechts).

Ava Max – ‘Torn’

Ook Ava Max was te zien tijdens de MTV Video Music Awards, waar ze was genomineerd in de categorie Beste Nieuwe Artiest. De prijs ging naar Billie Eilish, en terecht. Want Ava Max maakt leuke liedjes, maar echt opmerkelijk is het allemaal niet. ‘Torn’ is wederom zo’n liedje dat het leuk doet op Spotify, maar had door iedereen gezongen kunnen worden. De video is vermakelijk: Ava speelt een superheldin die door Milaan fladdert.

Aaron Porter – ‘Sorry’

Wat een body. Wat een body. Sorry, maar daar kunnen we onze ogen niet vanaf houden. ‘Sorry’ is een typische breakup-song, maar de video draait puur om het gespierde lijf van Aaron Porter en heeft dus niets met het liedje te maken. Geeft niks hoor. Wát een body! Aaron komt uit het Britse East Grinstead, scoorde eerder flink wat likes op YouTube met zijn vorige single ‘Boy’ en is zelf ook into boys. Gaan we hopelijk nog veel van horen.

Lana Del Rey – ‘Doin’ Time’

Sinds vandaag is het nieuwe album van Lana Del Rey uit. Norman Fucking Rockwell bevat veertien nieuwe moody tracks, waarvan ‘Doin’ Time’ er een is. Wat is ze groot geworden hè, die Lana…

Kygo & Whitney Houston – ‘Higher Love’

We schreven eind juni al over deze postuum uitgebrachte Whitney Houston-track, waarvan ze de vocals al in 1991 opnam. Het lied zakt al bijna weer in de hitlijsten, maar nu is alsnog een officiële video uitgebracht. Whitney is erin te zien op posters en op een tv-scherm.

!!! (Chk Chk Chk) – ‘Couldn't Have Known’

De alternatieve dance van !!! klinkt al sinds 1997 min of meer hetzelfde: discofunk met een vleug punkrock. De animatie van de nieuwe single ‘Couldn’t Have Known’ is lekker onsmakelijk en speelt zich deels af in een goed gebruikte darkroom.

Mark Lanegan Band – ‘Night Flight To Kabul’

Donker en gruizig, zo klinkt de stem van Mark Lanegan. Binnenkort brengt hij een nieuw album uit met zijn band en dit is de eerste single. De video is een kunstwerk dat is gemaakt door Dean Karr. Hij maakte meer dan 5.000 stills, die hij op een vreemde manier laat bewegen.

Chromatics – ‘I Want To Be Alone’

Fans van Chromatics wachten al jaaaaaren op een nieuw studioalbum. Zo nu en dan druppelt er wat naar buiten, zoals nu met deze cover van Jackson C. Frank. Dat is een folkzanger en dat is goed te horen op deze min of meer akoestische ballad. Hier de – nogal vage – video.

Adam Lambert – ‘Believe’

Daar stond-ie weer, met zijn fraaie balladversie van Chers autotunehit ‘Believe’. Adam Lambert laat horen dat het eigenlijk een heel mooi liedje is, zonder die vervormde misthoorn van Cher. En helemaal live gezongen, ook nog.

Tegan and Sara – ‘I’ll Be Back Someday’

Tot slot onze vriendinnen Tegan en Sara. Dit liedje rockt lekker rechttoe rechtaan en de video is al even simpel. Less is more, of zoiets.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau