Winq ♥︎ Maurice

Gerestaureerde versie queer filmklassieker Maurice uit op dvd

Maak kans op een exemplaar

24 september 2019, Winq redactie, 2 minuten

Ruim dertig jaar na zijn eerste release heeft queer filmklassieker Maurice nog niet aan kracht ingeboet. (Her)ontdek deze parel nu in 4K. Bij Winq maak je kans op een exemplaar van de dvd of blu-ray.

Het voor een Oscar genomineerde Maurice speelt zich af aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Maurice Hall (James Wilby) en Clive Durham (Hugh Grant) studeren aan de universiteit van Cambridge en raken verliefd. Omdat homoseksualiteit strafbaar is in het post-Victoriaanse Engeland, moeten zij hun gevoelens voor elkaar echter verborgen houden.

Deze verfilming van James Ivory – tevens verantwoordelijk voor het scenario van Call Me By Your Name – is gebaseerd op een semi-autobiografische postuum gepubliceerde roman van E.M. Forster uit 1914. Ruim dertig jaar na zijn eerste release zijn de thema’s van de film – repressie, waardigheid, compromis en verboden liefde – nog altijd relevant.

Ter ere van zijn dertigste verjaardag kreeg de queer filmklassieker Maurice in 2017 een digitale 4k-restauratie die begin dit jaar te zien was in diverse Nederlandse filmhuizen. Deze gerestaureerde versie verschijnt nu op dvd en blu-ray. Vul onderstaand formulier in en maak kans op een exemplaar.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau