We geven 100 mooie cadeaus weg

Het extra dikke dubbelnummer van Winq is uit!

Vanaf vandaag in de winkel

Leestijd: < 1 min

In dit speciale dubbelnummer blikken we niet alleen terug op honderd edities van Winq, maar bieden we je ook de Winq 100 – een lijst met Helden en Herrieschoppers met impact op onze community. Verder lees je interviews met lezers van het eerste uur. Ook leuk: we spraken uitgebreid met Jurre Geluk, keken backstage bij de musical Kinky Boots en we namen Wart Kamps mee op een roadtrip door Nieuw-Zeeland. O ja: we geven ook nog 100 mooie cadeaus weg!

Winq geeft weg!

De nieuwe eau de parfum Invictus Legend van Paco Rabanne, een tafellamp van WestwingNow, headphones van Skullcandy, kaarten voor Othello, een heuse hondenboxspring, hotelovernachtingen in de Junior Suite in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, een duffle bag van ONALO… Winq! Geeft! Weg! Honderd edities hebben we gemaakt, dus zijn er honderd cadeaus. Kies in Winq wat je wil hebben (want het bovenstaande is slechts een greep) of ga naar Winq geeft weg om alle cadeaus te bekijken. Na 31 januari hoor je of je in de prijzen bent gevallen.

Winq geeft weg
Winq geeft weg

De early adopters: vier abonnees die er als de kippen bij waren

We zijn natuurlijk blij met ál onze abonnees, maar sommigen zijn wel heel speciaal: zij zijn al sinds het prille begin lid van Winq. We spraken vier abonnees van het eerste uur. Mark Harbers uit Rotterdam: "Je ziet nog altijd geweld tegen homo’s, er zijn nog altijd plekken waar leden van onze gemeenschap niet hand in hand durven lopen. Ik vind het goed dat Winq daar ook aandacht aan besteedt: niet alleen de leuke dingen in het leven, maar ook dit soort zaken, die nog een zorg zijn."

Early adopters
Early adopters

De Winq 100 - Helden & Herrieschoppers

In deze 100ste editie van Winq lichten wij 100 mensen uit die een positieve (en soms zeer negatieve) impact hebben gehad op de LHBTQ-gemeenschap. Tachtig namen van mensen die een diepe buiging verdienen en twintig die een stevige reprimande kunnen gebruiken. Een lijst vol gevestigde namen, opkomende talenten en een verfrissend gebrek aan open deuren – geen plek dus voor Poetin of Trump.

Winq 100
Winq 100

Even navelstaren

In 100 edities is veel gebeurd. mislukkingen maar ook probeersels die wel goed uitpakten. Wij veegden dit allemaal op een hoop en selecteerden een anekdotische bloemlezing. Je bent tenslotte maar één keer 100.

100 x Winq
100 x Winq

presentator JURRE GELUK: “IK LAAT TE MAKKELIJK HET ACHTERSTE VAN MIJN TONG ZIEN” 

Jurre Geluk (27) hengelt in rap tempo al zijn droomklussen binnen. Hij presenteert Spuiten en Slikken, Proefkonijnen en Je zal het maar hebben. Voor dat eerste programma gaat hij regelmatig bést ver. “Toen ik voor een item op de Wallen achter de ramen zat, stond mijn broer buiten als een soort extra bevei- liger. Hij stuurde allemaal foto’s door naar de familie-app van mij in mijn slip. Toen appte mijn moeder wel dat het zweet op haar rug stond.” En dit is slechts een van de vele voorbeelden van Jurre, die inderdaad het hart op de tong heeft liggen.

Jurre Geluk
Fotografie: Manon van der Zwaal

Met Wart Kamps op roadtrip door Nieuw-Zeeland

In honderd edities van Winq was Nieuw-Zeeland een van de weinige plekken die we nog nooit hadden bezocht. samen met cabaretier en acteur Wart Kamps vlogen we naar de andere kant van de wereld. “Het mooiste land waar ik ooit ben geweest”, besluit Wart als we in het vliegtuig terug naar huis zitten. “Onwijs divers, met aardige en grappige mensen. Een beetje zoals Nederland, maar dan zonder de klootzakken.”

Ward Kamps
Ward Kamps

5x crazy cruises

Jezelf een week lang met een paar duizend vreemden op een moderne Titanic opsluiten, is voor veel landrotten een brug te ver. Maar wie toch gaat cruisen, zou deze avontuurlijke overtochten kunnen overwegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 'Conspira-sea Cruise' waar de mensen met elkaar praten over buitenaardse overheersing? Of een boottocht waar Oprah centraal staat?

5x Crazy Cruises
5x Crazy Cruises

Met Mitch Molterink Manchester verkennen

Bepakt en bezakt in een fraaie Volvo V60 R-Design in plug-in hybride uitvoering, reden we met musicalacteur Mitch Wolterink naar Manchester om de queerscene aan de overkant van het kanaal uit te checken. Maar dat niet alleen: we bezochten allerlei hot spots, van vegan restaurants tot vintage winkels. Ook spraken we met heel wat creatievelingen uit de queer scene van Gay Village, de leukste buurt van Manchester.

LOVE Long Distance

Daan (31) en Thijs (29) zijn nu vier jaar samen. Thijs verhuisde in maart naar parijs voor zijn werk, en sindsdien hebben de twee een langeafstandsrelatie. Is zoiets lastig om vol te houden of werkt dit juist heel goed? We reisden met Daan naar de stad van de liefde voor een romantische rendez-vous. “Het is natuurlijk nooit fijn om na zo’n superleuk weekend Daan weer op de Thalys te moeten zetten, wetende dat ik hem weer een of twee weken niet zie, maar de situatie is nu eenmaal zo” 

100 jaar Bauhaus

Van Nietzsche via een utopische wieg en wilde studentenfeesten naar prefab arbeiderswoningen en een parkeergarage: de Bauhaus-stroming maakte in korte tijd een stormachtige ontwikkeling door. Winq reisde af naar Duitsland en ging op zoek naar de bron van 100 jaar Bauhaus.

100 jaar Bauhaus
100 jaar Bauhaus

The power of drag

In het Coda Museum Apeldoorn is tot maart 2020 de tentoonstelling Drag power - gender, pride & glamour te zien. Een grote tentoonsteling over alles dat drag is en was. Samen met de 28-jarige Afif Shafit, beter bekend als dragqueen Licka Lolly, namen we een kijkje: “In het echte leven zie je een dragqueen nooit tegelijk met zijn echte ik, dat is heel bijzonder om te zien.” 

The power of drag
The power of drag

BACKSTAGE BIJ KINKY BOOTS

Hans Cornelissen speelde in Nederlands best bekeken comedyserie van de jaren 80 (Zeg ’ns AAA) en stond regelmatig in het theater op de planken. Tegenwoordig produceert hij zelf, samen met zakenpartner Ruud de Graaf. Dit najaar haalde de Graaf & Cornelissen Entertainment de musical Kinky Boots naar Nederland en Hans gunde ons een blik achter de schermen. Kijken jullie mee?

Kinky Boots
Kinky Boots

Borrelen met Bas Robben

Na de zoveelste nieuw­ jaarsborrel gaan de bitter­ballen en kaasstengels je toch een beetje tegen­ staan. Samen met culinair journalist Bas Robben bereiden we twee hartige borrelhappen en een zoet alternatief uit zijn boeken Vet en Zuur.

Borrelen met Bas Robben
Fotografie: Francisco Paramos

nu cadeau bij een abonnement op winq: een Cast Iron toilettas + sleutelhanger ter waarde van € 89,90

Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 7 nummers en een digitaal abonnement via onze app. Als welkomstcadeau ontvang je een Cast Iron toilettas waar al je smeer- en scheerspullen inpassen, en er is een vak voor je tablet. Ook zit er een handige sleutelhanger bij. Nu samen met het abonnement op Winq voor maar € 29,95 in plaats van € 134,90. Dat is in totaal een korting van 78%.

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Word abonnee van Winq
Word abonnee van Winq
Powered by Labrador CMS