Very Vintage

Brokeback Mountain revisited: de liefdesscènes, hoogtepunten en interviews

16 april 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Jake Gyllenhaal en Heath Ledger deden vele harten sneller kloppen toen de twee in de huid kropen van twee boerenjongens die verliefd op elkaar werden. Brokeback Mountain is alweer vijftien jaar oud. Hier een terugblik, met dank aan het uitgebreide YouTube-archief.

Elke donderdag duiken we in de krochten van YouTube, waar de mooiste pareltjes verstopt zitten. Vorige week toverden we een oude Cher Show uit 1975 tevoorschijn, die week daarvoor brachten we een overzicht van de beste bitchfights uit Dynasty en we trapten af met de grappigste celebrity fitness video’s.

Ruwe bolster, blanke pit
Deze week besteden we aandacht aan een regelrechte filmklassieker: Brokeback Mountain. Heath Ledger speelde Ennis del Mar het typer ruwe bolster, blanke pit die zich langzaamaan overgaf aan zijn gevoelens voor Jack Twist, een rol van Jake Gyllenhaal.

De ranchhulp en de rodeocowboy proeven van de liefde, maar een lang leven is hun relatie niet beschoren. Het einde van de film doet nog altijd pijn in je hart. Hier blikken we terug, om te beginnen is daar de trailer van de film.

Themalied
Dan is daar het themalied van de film, 'Secreto en la Montaña' van Gustavo Santaolalla. Hier de lange versie van deze tearjerker.

Liefdesscènes
Hoewel het aantal liefdesscènes in Brokeback Mountain vrij beperkt was, leveren de broeierige blikken tussen Ennis en Jack de volgende romantische beelden op.

It’s okay to be gay
Een van de sleutelscènes uit de film: Ennis en Jack zetten de dilemma’s uiteen die ze hebben tussen kiezen voor elkaar of ervoor kiezen om de draad van hun oude levens weer op te pakken.

De droevigste scène
Volgens velen is dit de droevigste scène uit de film: de laatste keer dat Ennis en Jack elkaar zien.

Geheime boodschap
YouTube staat vol bizarre complottheorievideo’s. Uiteraard is er ook een filmpje waarin de verborgen boodschap van Brokeback Mountain uit de doeken wordt gedaan.

Waarom Jake Gyllenhaal ‘ja’ zei tegen de rol
Jake Gyllenhaal blikt regelmatig terug op zijn rol als Jack. Hier vertelt hij aan Howard Stern waarom hij ja zei tegen regisseur Ang Lee.

Interview Heath Ledger
In 2008 overleed Heath Ledger aan een acute vergiftiging, die was veroorzaakt door een dosis slaappillen en voorgeschreven medicijnen. Hij was 28 jaar. Hier blikt hij terug op zijn rol als Ennis.

Jake over Heath
Hier haalt Jake Gyllenhaal herinneringen op aan zijn samenwerking met Heath Ledger.

Heath over homoseksualiteit
Als Heath de vraag krijgt van een verslaggever hoe hij reageert op mensen die homoseksualiteit 'disgusting' vinden, is dit zijn antwoord.

Prijzen
Hier halen Jake en Heath een prijs op tijdens de Screen Actors Guild Awards. Helaas zijn de beelden van matige kwaliteit, maar wat waren ze leuk samen.

Tot besluit: de zoen
Sluiten we af met nog één keer die zoen. Dat smaakt naar meer...

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau