The Christmas Setup is alweer de zoveelste kerstfilm dit jaar waarin gay personages de hoofdrollen spelen. Er lijkt een ware wedloop te zijn ontstaan tussen Lifetime, Hallmark, Paramount en Hulu, die respectievelijk met deze film, The Christmas House, Dashing en The Happiest Season komen.

The Nanny
Van die laatste twee deelden we eerder al de trailers, klik op de filmtitels hier boven om ze te bekijken. Deze keer is The Christmas Setup aan de beurt. De hoofdrollen zijn voor de acteurs Blake Lee en Ben Lewis, die in werkelijkheid met elkaar zijn getrouwd. Lewis speelt Hugo, die huiswaarts keert naar Milwaukee om kerst te vieren met zijn moeder (een rol van Fran Drescher, bekend van The Nanny) en zijn broer Aiden (gespeeld door Chad Connell). Hugo heeft zijn beste vriendin Madelyn (Ellen Wong) meegebracht.

Moederlief probeert vervolgens Hugo te koppelen aan Patrick (Blake Lee), een van zijn beste schoolvrienden van vroeger. Ze waren destijds stiekem verliefd op elkaar en al snel vliegen de vonken over en weer. Aan het einde van de film moet Hugo kiezen: gaat hij voor zijn carrière of voor de liefde?

Lifetime
The Christmas Setup gaat op 12 december in première op de Amerikaanse zender Lifetime. Of de film ook in Nederland te zien is, weten we helaas niet. Hier zie je in ieder geval de trailer.