Nieuwe muziek: ‘Kylie en Olly zijn briljant samen’

Hier de leukste video's van de afgelopen week

08 oktober 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Lieten we je gisteren al de nieuwe video zien van Kylie Minogue en Olly Alexander, vandaag kregen ze commentaar van een fan van het eerste uur. Verder is er nieuwe muziek van de Jonas Brothers (waarvan er eentje nakend in een koffiekopje ligt), Kim Petras laat van zich horen en Tears “shout, shout, let it all out” For Fears is terug. Maar er is meer…

Magdalena Bay – ‘Hysterical Us’

Zangeres Mica Tenenbaum en haar knoppendraaiende partner Matthew Lewin vormen een kleurrijk duo, soms op het hysterische af. Dat geven ze nu zelf ook ruiterlijk toe in deze nieuwe single. Wat de video betreft valt het mee: ze dragen pastelkleurige outfits die een rust zijn voor het oog (geen tikfout) en ook de muziek kabbelt voort. Tot het moment dat de twee dwars door een zonnestraal rijden en de wereld verandert in een bizarre neonfantasie. Inderdaad, bést hysterisch.

Vocal Coach Reacts to Kylie Minogue and Years & Years – 'A Second to Midnight'

Voor een update van Kylies DISCO-album heeft ze een aantal nieuwe duetten opgenomen. De eerste die op single is uitgebracht is het harmonieuze ‘A Second to Midnight’, met Olly Alexander van Years and Years. Onze favoriete vocal coach, Georgina, is zwaar onder de indruk en noemt de combinatie van de twee stemmen/sterren ‘briljant’.

Kim Petras – ‘Future Starts Now’

In een eerdere aflevering van deze rubriek lieten we al een prima live-optreden zien van Kim Petras, toen ze tijdens de MTV Video Awards deze nieuwe single liet horen. Nu is er ook een officiële video, met als thema: feesten in een deftig huis.

Tears For Fears – ‘The Tipping Point’

Je ziet ze zo weer staan in die video van ‘Shout’, Roland Orzabal en Curt Smith. De een nog met een matje en de ander was ‘m alweer zat. Dat was midden jaren tachtig, en de twee hielden het met tussenpozen vol met elkaar, tot aan het begin van deze eeuw. Het heeft zeventien jaar geduurd voor Tears For Fears weer met nieuw werk komt. ‘The Tipping Point’ doet wat beats betreft denken aan een milde versie van hun grootste hit ‘Everybody Wants to Rule the World’.

Jonas Brothers – ‘Who’s In Your Head’

Zouden de bedenkers van deze video daadwerkelijk een levensgroot koffiekopje hebben geknutseld, alleen omdat het ze een leuk idee leek dat een serveerster een pikante gedachte heeft over een van de gebroeders Jonas? En kan die andere Jonas-broer echt vliegen? Of is het allemaal trucage?

Charlie XCX – ‘Good Ones (Live)’

Nadat Charli XCX een video uitbracht voor ‘Good Ones’ met een begrafenisthema, voert ze dit door naar haar live-optreden in de talkshow van Jimmy Fallon. Zie hieronder hoe ze – helemaal Halloween – uit een graf kruipt en danst voor een steen met daarop haar eigen naam.

Tame Impala – ‘Breathe Deeper (Lil Yachty Remix)

De rijke, gelaagde muziek van Tame Impala associeer je misschien niet direct met hip hop. Maar in de remix van Lil Yachty klinkt de combinatie vrij organisch. Binnenkort verschijnt een ‘deluxe edition’ van zijn laatste album The Gold Rush, waar deze en andere remixen opstaan. Er zit ook een kalender bij voor het jaar 2050. Waarom ook niet.

Mitski – ‘Working for the Knife’

De Japans-Amerikaanse singer-songwriter Mitski maakt indiepop met invloeden van rock, folk, klassieke en elektronische muziek. Fans van The Knife smullen bij het zien van deze songtitel, maar helaas heeft het Zweedse duo er niets mee te maken. Dit lied gaat over een kind met een droom en een volwassene met een baan, die beiden worden geconfronteerd met een wereld waarin niemand zit te wachten op jou en je goede bedoelingen en een uitweg is er ook niet. Gezellig.

Kelis – ‘Midnight Snacks’

Na de single ‘Milkshake’, een album getiteld Food, een kookboek genaamd My Life on a Plate en een Netflix-kookshow die Cooking with Canabis heet, blijft Kelis ook nu bij het thema ‘voeding’. Het water loopt je in de mond als je ziet wat er allemaal aan lekkers voorbij komt in de video voor ‘Midnight Snacks’. Fijn dat ze terug is, na zeven jaar muziekstilte.

Garbage – ‘Anonymous XXX’

De nieuwe single van Garbage gaat gepaard met een lekker vuige SM-video vol kettingen, maskers, bondage en zogenaamd in het geniep gefilmde beelden. Adults only, staat erbij en er zit een leeftijdsbeperking op de video. Gewoon even doorklikken als je deze toch wilt zien.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau