De kerstcommercial van J&B España duurt drie minuten en te zien is hoe een oudere heer zich opmaakt. Daarna helpt hij een jonge trans vrouw, vlak voordat ze aan het kerstdiner beginnen.

Ongemakkelijk of afgewezen

Onder de video op YouTube vertelt J&B España dat ze willen dat iedereen kerst kan vieren zonder dat iemand wordt buitengesloten. Het Spaanse whiskeymerk legt uit: “Maar helaas voelen veel lhbtq’s zich op deze dagen ongemakkelijk of afgewezen binnen hun eigen familie en kunnen ze kerst niet samen vieren. Daarom hebben we dit kerstverhaal gemaakt met een grootvader en zijn familie in de hoofdrol.”

In de commercial is Ella Di Amore te zien, een 26-jarige multidisciplinaire kunstenaar die trans is en haar stem en zichtbaarheid geeft, zo vervolgt J&B España. “Wij willen dat dit verhaal mensen aan het denken zet, zodat er op deze dagen ruimte is aan tafel voor acceptatie, respect en vooral feest.”

Tranen

In de eerste reacties zeiden sommigen al dat ze het niet hadden drooggehouden bij het zien van ‘She’. Hier de ontroerende beelden.