Ryan Murhpy moet zo’n beetje de drukste man in Hollywood zijn. Naast zijn lopende series Pose, American Crime Story, American Horror Story, 911 en de spin-off daarvan, 911: Lone Star en The Politician, dat later deze maand van start gaat, heeft de seriemaker een aantal nieuwe projecten aangekondigd, als onderdeel van zijn miljoenendeal met Netflix.

Musicals
Allereerst komt er een adptatie van de Broadway-musical The Prom, waarin Meryl Streep en Nicole Kidman te zien zullen zijn. Daarnaast maakt Murphy een bewerking van A Chorus Line, de musical uit 1975. Hiervan maakt hij een tiendelige tv-serie.

Documentaires
Verder werkt Murphy met Ewan McGregor aan een project waarin de acteur te zien is als de revolutionaire modeontwerper Halston. Ook komt er een documentaireserie over Andy Warhol en een docuserie over een lesbisch stel dat pas na hun tachtigste verjaardagen uit de kast kwam.

Hollywood
Dan is er het project Hollywood, met Patti LuPone (die schitterde als heksende huisbaas in Pose) en Holland Taylor. Deze serie gaat over Hollywood en de seksindustrie.

Dietrich
Tot slot werkt Ryan Murphy wederom samen met Jessica Lange. Zij is te zien in een project dat gaat over Hollywood-icoon Marlene Dietrich, en haar tijd in Las Vegas in de jaren zestig. Op de foto boven dit artikel is Lange te zien als de zangeres die ze speelde in American Horror Story: Circus, naar eigen zeggen haar een-na favoriete seizoen.

The Politician
Jessica Lange speelt een prominente rol in The Politician, de serie die op 27 september in première gaat op Netflix. Hierin is ze te zien naast Ben Platt, die een rijke student speelt die ten koste van alles president van de Verenigde Staten wil worden. Ook Gwyneth Paltrow speelt mee.

Van The Politician lieten je eerder al de trailer zien. En ook van het nieuwe seizoen van American Horror Story, dat op 18 september begint.

Eerder werd ook al bekend dat Murphy werkt aan een tv-versie van de musical The Boys in the Band, met de originele cast. Ook komt er een tv-serie naar aanleiding van de film One Flew Over the Cuckoo's Nest, met Sharon Stone en Sarah Paulson. Wanneer welk nieuw project precies van start gaat of te zien is, daarover is nog niets bekend. We wachten het af!

Bron: Gay Times