Waarom zou Catherine Tate eigenlijk zijn gestopt met haar eigen Catherine Tate Show? Was ze haar typetjes zat? Wilde ze meer gezien worden als serieus actrice? Ze heeft door de jaren heen aardig wat rollen gespeeld, onder meer in Doctor Who en The Office.

Daarnaast stond ze jaren in het theater, onder meer met een live-versie van haar sketch-show in 2016. Dus laten we hopen dat Derek ‘How very dare you’, de ‘I can do that’-meid en Nan ‘The fucking liberty!’ nog eens terugkomen. Via de links bekijk je eerdere edities van Very Vintage terug met deze personages in de hoofdrollen.

Tirade
En Lauren Cooper natuurlijk, die dankzij haar opvliegende karakter en luie insteek telkens opnieuw in ongemakkelijke situaties belandt. Daar redt ze zich vervolgens uit door telkens opnieuw dezelfde tirade af te steken. “Look at my face, is my face bovvered? Face? Bovvered?” 

In 2006 werd ‘Am I Bovvered’ werd deze catchphrase zelfs uitgeroepen tot ‘Word of the Year’. Een van de leukste sketches met Lauren is die met haar lerares Frans, die haar na een reeks beledigingen de klas uit wil sturen. Lauren ontsteekt weer eens in woede, maar nu in vloeiend Frans… Maar die is pas echt grappig als je eerst een paar Engelse tirades hebt gezien. Hier de leukste fragmenten van Lauren Cooper!