Kijken

De 7 leukste gay commercials

Hou jij het droog bij zoveel ontroerende spotjes?

Leestijd: 10 minuten - door Winq redactie op 15 december 2019

In de kerstcommercial van H&M zagen we een mannen- en vrouwenkoppel zoenen, heel erg leuk natuurlijk. Maar er zijn er nog zoveel meer en dus gingen wij op zoek naar de leukste gay commercials die je zeker nog een keer wilt bekijken. 

Pak de tissues er maar vast bij

In de pride-commercial van Sprite is te zien hoe verschillende mensen zich voorbereiden op Pride in Argentinië. Sprite maakte deze spot speciaal voor Buenos Aires Pride, of de Marcha de Orgullo zoals ze het daar ook noemen. In de commercial helpt een moeder haar zoon met zijn make-up, een oma helpt haar kleinzoon in een jurk en een vader brengt zijn zoon met z’n vriendje naar de Pride Parade.

De beelden krijgen een muzikale begeleiding van een zangeres die ‘You’ll Never Walk Alone’ zingt.

Dit jongetje wil graag een pop van de Sint

In de commercial van Dreamland, een Belgische speelgoedwinkel, is te zien hoe een jongetje al mijmerend zijn verlanglijst samenstelt. Maar de pop die hij graag wil, durft hij uiteindelijk toch niet te vragen aan Sinterklaas. Maar aan het einde van het spotje komt het toch nog goed.

Sterk bakkie

Deze schattige reclame uit Taiwan toont de coming-out van een jongen aan zijn vader. Nadat hij op zijn koffiebeker heeft geschreven dat hij op jongens valt loopt zijn vader weg, maar dan komt de vader terug en gebeurt er iets moois… 

Taiwan wordt gezien als een redelijk tolerant land, zeker vergeleken met andere Aziatische landen. Taiwan is zelfs het eerste land in Azië waar homo’s met elkaar mogen trouwen. Daarnaast krijgen basisschoolleerlingen seksuele voorlichting en zijn homo’s wettelijk beschermd tegen discriminatie. 

Have a merry queer Christmas

Heel erg mooi dit: shampoomerk Pantene maakte samen met GLAAD en een koor voor transpersonen een commercial, waarin wordt opgeroepen dat iedereen zichzelf zou moeten kunnen zijn met kerst. In de spot is het Trans Chorus of Los Angeles te zien terwijl ze ‘I’ll Be Home For Christmas’ zingen. Ook zijn er getuigenissen te zien van koorleden die hun ervaringen met kerst in beeld brengen.

Pantene gaat 100.000 dollar doneren aan Family Equality, een organisatie die zich sterk maakt voor gelijke rechten voor regenbooggezinnen.

Elton Johns kerstcommerical

Warenhuisketen John Lewis & Partners strikte niemand minder dan Elton John vorig jaar voor hun kerstcommercial. In de commercial, die ruim twee minuten duurt, staat Elton Johns grote hit ‘Your Song’ centraal. Gedurende de video zijn verschillende versies van het lied te horen, die Elton John gedurende zijn carrière heeft gezongen. De commercial begint met de zanger, die tijdens kerst achter zijn piano zit en terugblikt op zijn leven.

Samen met de kijker gaat Elton John steeds verder terug in de tijd, om te eindigen als klein jongetje dat samen met moeder en grootmoeder kerstfeest viert. Als cadeau krijgt hij een piano. In de tussenliggende scènes zien we hoe de zanger steeds flamboyanter uitpakt, met waanzinnige kostuums en zijn kenmerkende, opvallende brilmonturen.

I’m coming out

De Vlaamse muziekzender Joe lanceerde een aantal jaar geleden een reclamespotje waarin een moeder de coming-out van haar dochter beschrijft op een wel heel erg originele wijze. Beetje oud, niet minder leuk. 

Vader leert zoon voor de eerste keer scheren

Jezelf voor de eerste keer scheren is een bijzonder moment, zegt Gillette. In een nieuwe commercial is te zien hoe Samson Brown, een transgender jongen, scheertips krijgt van zijn liefhebbende vader. Hier de beelden.

Bonusvideo: Have yourself a merry little Christmas

Op de klanken van Judy Garlands ‘Have Yourself a Merry Little Christmas’ zien we in de kerstcommercial van H&M verschillende stellen genieten van de feestdagen. Extra leuk is dat er ook wat mannen met mannen zoenen. 

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 99-100

Deze keer: een dubbeldik nummer met de Winq 100 - helden & herrieschoppers

Neem een abonnement

Geef cadeau