In de voorgaande edities van Very Vintage doken we vier typetjes op uit Catherine Tates oude doos. Om te beginnen was daar Derek, die het niet kan uitstaan wanneer mensen ervan uitgaan dat hij gay is (‘How very dare you!’). Daarna was Nan aan de beurt, de mopperkont van een oma met een grote smoel (‘What a fucking liberty!’). Na de vrouw die denkt dat ze alles kan (‘I can do that!’) was vorige week het allerpopulairste typetje aan de beurt: Lauren die zich zogenaamd nergens druk over maakt (‘Look at my face, does my face look bothered?’).

"Mornin' Martin!" "Mornin' Georgie!"
En nu zijn Georgie en Martin aan de beurt. We hadden in een eerdere aflevering al eens opgemerkt dat alle sketches volgens een vast stramien verlopen en dat geldt ook voor Georgie en Martin. De twee delen een kamer op een kantoor, en elke maandag komt Georgie luidkeels zingend binnen, met elke keer een ander lied (de leukste: ‘Nine to Five’ van Dolly Parton. “Whát a way to make a living!”). Martin haakt aan, waarna de twee chitchatten over hun belevenissen in het weekend, die meestal gaan over Martins niet al te jofele dochter Micaela die elke keer een andere aandoening onder de leden heeft.

Me and some of the other girls
Vervolgens wil Georgie altijd iets van Martin lenen (een balpen of een puntenslijper), om in één adem van wal te steken over een goed doel waar ‘me and some of the other girls’ geld voor inzamelen (voorbeeld: Georgie doet een ‘fun run’ verkleed als een fles cinzano, voor alle mishandelde echtgenoten in Gateshead, die als enige dank voor het uitruimen van de vaatwasser een fles krijgen stukgeslagen op hun hoofd).

Dobbeljoedot
Martin vraagt daar steevast iets over, waarna Georgie met een indrukwekkend cijfer komt (bijvoorbeeld: iedere 38 minuten gaat een man, bang voor zijn vrouw, in een hoekje zitten om in zijn broek te schijten). Dat cijfer is dan weer terug te vinden op een website die bij het goede doel hoort, in dit geval: dobbeljoedobbeljoedobbeljoedot chinned by the missus dot co dot joekee.

Dan komt Georgie to the point en wil ze geld zien. Voor 42 mijl rennen geeft Martin dan veel te weinig: 10 cent per mijl. Georgie rekent hardop uit hoeveel dat is en begint een tirade, besluipt Martin en doet precies wat al die gemene echtgenotes hun mannen aandoen.

Vijf keer Georgie en Martin
En zo verloopt iedere sketch, al wordt het per aflevering elke keer iets grover. Een volgende sketch gaat over een fundraiser voor alle slachtoffers van seksueel geweld op het werk. Als Martin maar 3,20 pond overheeft voor Georgies actie, zegt ze: “Wat vind je dan van al die secretaresses die iedere keer dat ze moeten gapen een pik naar binnen krijgen geschoven?” En je voelt natuurlijk al aankomen dat Martin hier niet ongeschonden uitkomt.

En zo komen er ook nog seksverslaafden (www.hownicetomeetyou.co.uk/canitroubleyouforasoapytitwank) en dwergen voorbij (www.noiamnotsittingdown.co.uk). Hier onder een compilatie met vijf keer Georgie en Martin.