Deel zeven uit de serie

Lekker foute muziek: vijf kazige liedjes over regen

Van Milli Vanilli tot de Weather Girls

Leestijd: 8 minuten - door Jaap Bartelds op 13 oktober 2020

Van Milli Vanilli tot Jason Donovan en van de Weather Girls tot Jermaine Jackson & Pia Zadora: allemaal maakten ze een liedje over de regen, dat uitslaat naar het lekker foute spectrum. It’s raining men, hallelujah!

Uit de krochten van YouTube borrelen allerlei gekke, lachwekkende, bizarre en superslechte muziekvideo’s op. Die verzamelen we iedere dinsdag voor je in Winqs Lekker Foute Muziekrubriek. Elke week komen er een paar nieuwe (oude) liedjes bij.

Dit is deel zeven. De vorige afleveringen vind je hier:

Vorige week brachten we vijftien liedjes over de regen in de tegenhanger van deze Lekker Foute Muziekrubriek met Vet Lekkere Muziek. Daarin stond onder meer het lied 'Rain or Shine' van Five Star, waarvan we toen zeiden dat die niet zou hebben misstaan in deze rubriek. En zo zijn er meer lekker foute regenliedjes te verzinnen. Hier de leukste vijf!

Jermaine Jackson & Pia Zadora – ‘When The Rain Begins To Fall’

Het is 1984 en Michael Jackson is officieel The King of Pop. Broer Jermaine moet gedacht hebben: dat wil ik ook! Hij schakelde socialite Pia Zadora in voor dit duet, dat in 1984 de eerste plaats behaalde van de Nederlandse Top 40. Er werd een spectaculaire video bij verzonnen met Jer en Pi als futuristische actiehelden. Let op de zonnebril van Pia en het mouwloze Mad Max-achtige breiwerk van Jermaine.

The Weather Girls – ‘It’s Rainig Men’

Martha Wash en Izora Rhodes-Armstead begonnen als het muzikale duo Two Tons O’ Fun, maar veranderden hun naam toen ze de hitpotentie inzagen van ‘It’s Raining Men’. Helaas voor de twee bleef hun naam voor altijd verbonden aan deze monsterhit en scoorden ze daarna geen hits meer. Nog altijd kent iedereen deze klassieker, die destijds trouwens niet verder kwam dan nummer 43 in de Nederlandse hitparade.

B.J. Thomas – ‘Raindrops Keep Falling On My Head’

Dit übertuttige liedje staat op de soundtrack van de toch best stoere Butch Cassidy and the Sundance Kid. De heupwiegende B.J. Thomas ziet er met z’n gerafelde gilet, gele puntkragenbloesje en het haar in een brave scheiding ook niet bepaald stoer uit. De huppelende achtergronddansers maken het zoetsappige tafereeltje helemaal af. En had die arme man even een paraplu geleend…

Milli Vanilli – ‘Blame It On The Rain’

We hadden niet alleen het naveltruitje, de megging en de strakke-wielrenbroek-als-gewone-broek-voor-mannen aan Milli Vanilli te danken, met hun gescheurde jeans leverden ze nóg een bijdrage aan de mode van de jaren tachtig. En wat konden ze zingen hè, die Rob en Fab.

Jason Donovan – ‘Rhythm Of The Rain’

De Australische heartthrob scoorde in 1990 een Britse top tien-hit met deze cover van The Cascades, dat we in Nederland vooral kennen in de Nederlandse vertaling die is gezongen door Rob de Nijs. Het was in 1963 zijn eerste hit. Jason deed het in ons land wat minder, wat jammer is. Want de video is na dertig jaar het bekijken nog altijd meer dan waard.

Vorige keer: vijf keer ‘Crazy For You’

“Trying hard to control my farts… I walk over to where you aa-aare.” Oké, flauw grapje. Maar ‘Crazy For You’ is Madonna op haar schmalziest. En de Queen of Pop is niet de enige die helemaal knettergekgestoord verliefd op iemand was. Wat dacht je van David Hasselhoff, die geen smartlap à la Madonna maakte, maar een stevige meehosser? En zo zijn er meer ‘Crazy For You’s gemaakt. Hier de vijf foutste.

Madonna – ‘Crazy For You’

We beginnen natuurlijk bij Madonna, want haar ‘Crazy For You’ is de grootste hit uit dit rijtje. Deze ultieme jarentachtig powerballad die neigt naar een smartlap, stamt uit de film Vision Quest, die werd gemaakt vlak voordat Madonna wereldwijd doorbrak als superster en uitkwam op het moment dat Madonna alomtegenwoordig was, in 1985. In de film is ze te zien als nachtclubzangeres. Ze zong hierin ook het lied ‘Gambler’, dat lijkt op 'She's A Maniac' en een bescheiden hitje werd. Maar de knaller was ‘Crazy For You’, dat bovendien de allereerste ballad-hit uit haar lange carrière was.

Let Loose – ‘Crazy For You’

Zo’n beetje ten tijde van Take That, namelijk 1994, doken er allerlei boybands op die snakten naar hetzelfde succes. Maar dan moet je wel goede liedjes hebben, anders lukt dat natuurlijk nooit. Let Loose zag er leuk uit met gordijntjeskapsels en op elkaar afgestemde outfits, maar hun ‘Crazy For You’ beklijft niet. Wedden dat je het nú alweer bent vergeten?

Kylee – ‘Crazy For You’

De Japanse Kylee zingt ook in het Japans, behalve dan die ene zin uit het refrein. De video is een hommage aan allerlei Americana-dingen zoals woestijnen, oldtimers, homestyle cooking diners en snelwegen, waar Kylee langs paradeert in een hippie-outfit. Weer iets totaal anders dan de ‘Crazy For You’s hier boven en beneden.

Hedley – ‘Crazy For You’

Behalve Céline Dion en Justin Bieber zijn er maar verdomd weinig Canadese artiesten die internationaal zijn doorgebroken. Zo ook niet de band Hedley uit Vancouver, terwijl ze zo hun best deden om zich in te leven in het ‘Crazy For You’-thema. Namelijk nogal letterlijk, met een bandopstelling in een isoleercel, dwangbuizen en een set die doet denken aan American Horror Story: Asylum. Of ze überhaupt nog internationaal zullen doorbreken? Niet met zanger Jacob Hoggard in ieder geval.

David Hasselhoff – ‘Crazy For You’

Tot slot David Hasselhoff, die zijn lederen Knight Rider-outfit heeft ingeruild voor een minstens zo stoere motoroutfit. Zie hier de Offizielles Video, met zijn mat wapperend in de wind als hij op dit Village People-achtige deuntje over de snelwegen scheurt.

Die keer daarvoor: wat heeft Gloria Estefan gemeen met U2, Duitse Sandra en boyband Worlds Apart?

U2 schaar je niet meteen in het rijtje Gloria Estefan, de Duitse jarentachtigzangeres Sandra en boyband Worlds Apart. Maar toch hebben ze iets gemeen: ze namen allemaal een cover op van de bekende klassieker ‘Everlasting Love’. Het origineel is een fraai sixties soulnummer en de meeste nieuwe versies neigen naar een pastiche. Hier een overzicht van de leukste covers.
Lees meer

 

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 105

Deze keer: Erik Mouthaan, vaders uit de kast en win een toptv

Neem een abonnement

Geef cadeau