Deze prachtige queer films vind je op Cinemember

Netflix uitgespeeld?

12 februari 2021, Winq redactie, 4 minuten

Kun je het aanbod op Netflix inmiddels wel dromen? Streamingplatform Cinemember biedt uitkomst met een ruime selectie kwaliteitsfilms, waaronder tientallen met een queer verhaallijn. Hieronder een voorproefje van het aanbod.

The Miseducation of Cameron Post

In deze film volgen we Cameron Post (Chloë Grace Moretz), die na de dood van haar ouders bij haar conservatieve tante komt te wonen. Wanneer ze op een schoolfeest zoenend met een meisje wordt betrapt, stuurt haar tante haar linea recta naar een christelijk instituut dat haar moet genezen van haar homoseksualiteit.

Matthias & Maxime

Met Matthias & Maxime belandde Xavier Dolan voor het eerst in de competitie om de Gouden Palm. In de film verliest titelpersonage Matthias (D’Almeida Freitas) een weddenschap met zijn vrienden. Als gevolg daarvan belandt hij samen met zijn beste vriend Maxime (Dolan) in een afstudeerfilm, waarin het tweetal wordt gevraagd met elkaar te zoenen. Dat maakt bij deze laat-twintigers veel meer gevoelens los dan verwacht. Liefde, maar ook twijfels. Matthias stelt ineens vragen bij zijn carrière en relatie; Maxime staat op het punt te vertrekken naar Australië en vraagt zich af of hij daar wel verstandig aan doet. Lees ook ons interview met D’Almeida Freitas.

120 BPM

De film speelt zich af rond 1992, ongeveer tien jaar na de uitbraak van de aidsepidemie. In die periode stierven seropositieve mensen massaal en sloot regisseur Robin Campillo zich aan bij activistengroep Act Up-Paris. Op het Filmfestival van Cannes regende het prijzen voor deze film over aidsactivisten in het Parijs van de jaren negentig. Lees hier ons interview met regisseur Robin Campillo.

&Me

Verfilming van de roman Fremdkörper door Norbert ter Hall, die eerder betrokken was bij de serie A’dam & E.V.A., waarin ook de aantrekkelijke hoofdrolspeler Teun Luijkx te zien was. &ME speelt zich af in Brussel, waar de homoseksuele Duitse jurist Eduard (Waschke), de idealistische Spaanse stagiaire Edurne (Echegui) en de Nederlandse EU-bode Richard (Luijkx) in een verwarrende driehoeksverhouding belanden. Ondanks de wederzijdse aantrekkingskracht slaan alle betrokkenen toch flink aan het twijfelen. Want wie valt nou eigenlijk voor wie? En maken de drie partners elkaar eigenlijk wel echt gelukkig?

A Single Man

Deze verfilming van het gelijknamige boek van Christopher Isherwood, gaat over een dag uit het leven van George. Hij doceert Engels, leest graag en is onlangs door een auto-ongeluk z’n vriend verloren. Daar heeft George het moeilijk mee. Lees hier ook onze recensie.

Beginners

Olivers (Ewan McGregor) leven staat op zijn kop als zijn vader Hal (Christopher Plummer) hem vertelt dat hij terminale kanker heeft én een jongere minnaar. Zijn vader besluit op zijn 75ste alsnog uit de kast te komen en op de valreep van zijn leven te genieten, terwijl bij de jonge Oliver de relaties keer op keer stuklopen en de eenzaamheid toeneemt.

Carol

In Carol zindert het onder de oppervlakte vanaf de eerste seconde dat welgestelde veertiger Carol (Cate Blanchett) en onervaren twintiger Therese (Rooney Mara) elkaar zien. Het is de tijd waarin het woord 'lesbienne' nog niet eens bestond, laat staan dat werd geaccepteerd dat een dame van stand haar degelijke echtgenoot zou verlaten voor een andere vrouw.  Toch is dat wat Carol zich voorneemt als blijkt dat de gevoelens wederzijds zijn, met alle weerstand en andere gevolgen van dien. Lees hier ook onze recensie van Carol.

Été 85

Franse verfilming van het boek Je moet dansen op mijn graf. Normandië, 1985: tijdens de zomervakantie is de 16-jarige Alexis lekker aan het zeilen. Als hij kapseist is daar ineens David, die hem redt. De twee raken bevriend en Alexis wordt al snel verliefd. Maar of het de twee samen een mooie zomer zullen beleven, dat valt nog te bezien.

Eyes wide open

Aaron is een gerespecteerd lid van de ultra-orthodoxe gemeenschap in Jeruzalem. Hij is gehuwd met Rivka, heeft vier kinderen en is een toegewijde vader. Tot de dag dat de 22-jarige student Ezri zijn pad kruist. Geleidelijk raakt Aaron vervreemd van zijn familie en het leven van de gemeenschap. Al snel steken schuldgevoelens de kop op en begint zijn omgeving hem onder druk te zetten. Aaron moet een keuze maken.

God’s Own Country

Johnny, een typische boerenlul uit het Engelse Yorkshire, moet ervoor zorgen dat zijn vaders schapenboerderij overeind blijft. Zijn leven komt op zijn kop te staan wanneer de knappe Roemeens gastarbeider Gheorge op de boerderij komt helpen.  Het Britse antwoord op Brokeback Mountain.

Lees ook onze recensie van God's Own Country

Jonathan

De 23-jarige Jonathan woont met zijn terminaal zieke vader Burghardt en tante Martha op een prachtige boerderij op het Duitse platteland. Wanneer zijn vaders gezondheid achteruitgaat, wil Jonathan kostte wat het kost het familiegeheim ontrafelen dat al jaren tussen zijn tante en vader hangt. Met de komst van Ron, een oude vriend van zijn vader, wordt langzaam duidelijk wat zich heeft afgespeeld. In 2017 ontving Jonathan de publieksprijs voor beste homofilm tijdens de Roze Filmdagen. 

Lazy Eye

Dean heeft al zijn schaapjes op het droge, maar dan ontvangt hij ineens een mail van zijn ex Alex, die 15 jaar geleden met de noorderzon verdween. Na enige twijfel spreekt Dean met hem af om een weekend door te brengen in zijn afgelegen vakantiehuis in de woestijn. Daar proberen ze samen te ontdekken of hun relatie nog een toekomst heeft.

Heartstone

Een aangrijpend verhaal over twee IJslandse puberjongens, die tijdens de zomervakantie hun eerste verliefdheid beleven, ieder op zijn eigen manier. Guðmundur Arnar Guðmundsson baseerde zijn eerste lange film op het dramatische verhaal van een jeugdvriend.

Lees ook onze recensie van Heartstone.

I am a woman now

In deze documentaire portretteerde Michiel van Erp vijf van de eerste transgender vrouwen die in de jaren zestig een geslachtsbevestigende operatie ondergingen. De 75-jarige Corinne van Tongerloo maakte een moeilijke beslissing door hieraan mee te werken. “Tot het verschijnen van deze documentaire wisten veel vrienden van niks." Lees hier ook ons interview met Corinne.

Kater

Dertigers Andreas en Stefan leiden een harmonisch leven met een mooi huis, een goede baan en een hechte vriendengroep. Maar dan maakt een impulsieve daad van Stefan, die hijzelf niet kan verklaren, alles kapot. Andreas vraagt zich af of hij degene met wie hij zijn huis en leven deelt eigenlijk wel kent en of hij met hem door wil gaan, terwijl Stefan van spijt en berouw niet weet waar hij het moet zoeken. Tijdens het festival van Berlijn won Kater de Teddy Award: de prijs voor de beste queer film.

Mario

Mario en Leon zitten in hetzelfde voetbalteam. Als ze samen op kamers gaan wonen, slaat de vonk over. De captain verbiedt ze dit openbaar te maken. Volgen ze hun hart, of houden ze zich aan de regels? Lees hier ook onze recensie van Mario.

My Big Gay Italian Wedding

Campy feelgoodfilm over Antonio en Paolo, twee Italiaanse expats in Berlijn die op het punt staan met elkaar te trouwen. Ze vatten het plan op om dit te doen in het pittoreske geboortedorpje van Antonio. Kleine hindernis: Antonio's ouders weten nog niet dat hun zoon op mannen valt.

Strike a Pose

In 1990 gingen zeven dansers – op één na allemaal gay – op tournee met Madonna, op dat moment een van de grootste sterren ter wereld. Hun avonturen werden vastgelegd in de film In Bed With Madonna, een van de eerste 'fly-on-the-wall' muziekdocumentaires. 25 jaar later vroegen twee Nederlandse documentairemakers zich af: hoe zou het nu met die dansers gaan? Lees hier ook ons interview met de makers.

Tom of Finland

‘Wat wil je doen als de oorlog voorbij is?’ Touko Laaksonen, die later bekend zal worden als Tom of Finland, antwoordt dat hij piano wil spelen of tekenen. Hij dient het Finse leger dat hevige gevechten voert tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar Laaksonen is ook verwikkeld in een eigen strijd. De officier die naar zijn toekomstplannen vraagt, intrigeert de kunstenaar in spé, omdat hij een man is én een uniform draagt. Hier wordt het zaadje geplant van de karakteristieke Tom of Finland-mannen. Lees hier ook onze recensie van Tom of Finland.

You’ll never be alone

Pablo (18) is student aan een dansacademie en woont met zijn vader Juan in een arbeidersbuurt van Santiago, Chili. Zijn introverte vader maakt lange dagen bij een mannequinfabriek, waardoor Pablo zijn eigen gang gaan. Zo houdt hij ervan zich uit te dossen in drag en komt hij graag in gayclubs. Wanneer Pablo op een avond zwaar wordt mishandeld, belandt hij in het ziekenhuis en ontdekt zijn vader dat de verzekering nauwelijks iets vergoedt. Het dwingt hem tot een wanhopige beslissing. 

Una Mujer Fantástica

In dit fenomenale Chileense sprookje voor volwassenen volgen we Marina Vidal, een jonge vrouw wier twintig jaar oudere vriend plotseling overlijdt. Plotsklaps is het leven dat ze kende voorbij. De film werd onder meer geprezen vanwege de respectvolle en krachtige weergave van trans persoon Marina. De rol van Marina wordt vertolkt door Daniela Vega, zelf een trans vrouw. Helaas is dat in de filmwereld nog altijd een unicum. Una mujer fantástica won in 2018 de Oscar voor beste buitenlandse film.

Hard Paint

Als een Braziliaanse jongen in een chatroom iemand ziet die zijn optredens imiteert, levert dit conflicten maar ook mogelijkheden op. Winnaar van de Teddy Award 2018, de queerprijs op het filmfestival van Berlijn.

Over Cinemember

Met streamingplatform CineMember heb je onbeperkt toegang tot meer dan 800 films die je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kan kijken, waaronder 57 lhbtq-films. Of je nou zin hebt in een prijswinnend, een komedie of een verhaal over verboden liefde, je vindt het op CineMember! Kijken doe je overal, op je tablet, smartphone, smarttv, computer óf door met Airplay of Chromecast te streamen naar je tv. Op maximaal vier schermen tegelijk. En wekelijks worden er nieuwe titels toegevoegd. Nieuwe leden kijken de eerste twee weken gratis.

Veel kijkplezier!

Artikelen in dezelfde serie - Winq kijktips!

Michiel van Erp: “Ik ben een laatbloeiende activist”

Loiza Lamers krijgt eigen docuserie op Videoland

Jamie-acteur Max: “Ik dacht niet dat ik de rol echt zou krijgen”

Vrijdag op Netflix: het derde seizoen van Sex Education

Enfant terrible: Seks, drugs en bonje

Bekijk de trailer van The Male Gaze: Three’s Company

Het ultieme gay Netflix-overzicht

Roze Filmzomer: Rafiki nu te zien op Picl

Roze Filmzomer: The Miseducation of Cameron Post nu op Picl

Roze Filmzomer: moderne western Cowboys nu te zien op Picl

Billy Porter schittert in nieuwe trailer van Cinderella

Nieuwe YouTube-serie X-Y-SEX: seksuele voorlichting volgens je eigen letter

Roze Filmzomer: Are We Lost Forever nu te zien op Picl

'Rocketman' is extravagant, expliciet en oprecht

“Ik heb in rare uithoeken naar liefde, aandacht en acceptatie gezocht”

Videoland komt met onthullende docu over wereld achter OnlyFans

Het ultieme gay Disney+/Star-overzicht

Bekijk de Braziliaanse film Dry Wind, over een broeierige affaire in de bossen

Kijktips: 5x vakantiegevoel vanuit je luie stoel

Bekijk de trailer van gay kerstfilm The Christmas Setup

Nieuw op Videoland: deze Prince Charming zoekt een man

Oreo komt met regenboogkoekjes én een korte film: Proud Parent

Bekijk deze vijf korte gay-films uit Italië

Dook van Dijck krijgt eigen talkshow

Nu op Netflix: The Boys in the Band

Drag Race Holland aflevering 1: dit vonden we ervan

Bekijk de nieuwe extra lange trailer van Ratched

Het ultieme gay Videoland-overzicht

Fred van Leer presenteert Drag Race Holland

Nieuw op Netflix: (Un)Well, over controversiële wellness-therapieën

Nieuw op Netflix: het derde seizoen van High Seas

Nu op Amazon Prime Video: Watch Me

Nu op Netflix: seizoen twee van The Umbrella Academy

Nu op Netflix: Down to Earth met Zac Efron

Rob Jetten, Ellie Lust en Jurre Geluk in Pride-editie van Nu We Er Toch Zijn

Nieuw op Netflix: Dating Around Brazil

Nieuw op Netflix: The Old Guard, met twee queer superhelden

Nu streamen: het epische familiedrama Years and Years

Songfestivalfilm Netflix is het nét niet

“Deze film toont hoe intens jongens bevriend kunnen zijn”

Love, Victor is wel érg braaf

Bekijk de documentaire Is geluk te koop?

Nu op Netflix: flamboyant bloemschikken in The Big Flower Fight

Pete en de bananen: over daten tussen twee culturen

Kijk naar Babylon Berlin op Lumiereseries.com

Bekijk de trailer van Legendary, een afvalrace waarin de ballroomcultuur centraal staat

5 juni op Netflix: het vijfde seizoen van Queer Eye

Nieuw in Nederland: GagaOOLala, met Aziatische LHBTQ-films

Nieuw op Netflix: het tweede seizoen van Dead To Me

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau