Netflix uitgespeeld?

Deze prachtige queer films vind je op CineMember

Word via Winq een maand gratis en vrijblijvend lid!

Leestijd: 4 minuten - door Winq redactie op 21 maart 2020

Kun je het aanbod op Netflix inmiddels wel dromen? Streamingplatform CineMember biedt uitkomst met een ruime selectie kwaliteitsfilms, waaronder tientallen met een queer verhaallijn. Via Winq word je tijdelijk een maand gratis en vrijblijvend lid. Hieronder een voorproefje van het aanbod.

Jonathan

De 23-jarige Jonathan woont met zijn terminaal zieke vader Burghardt en tante Martha op een prachtige boerderij op het Duitse platteland. Wanneer zijn vaders gezondheid achteruitgaat, wil Jonathan kostte wat het kost het familiegeheim ontrafelen dat al jaren tussen zijn tante en vader hangt. Met de komst van Ron, een oude vriend van zijn vader, wordt langzaam duidelijk wat zich heeft afgespeeld. In 2017 ontving Jonathan de publieksprijs voor beste homofilm tijdens de Roze Filmdagen. 

God’s Own Country

Johnny, een typische boerenlul uit het Engelse Yorkshire, moet ervoor zorgen dat zijn vaders schapenboerderij overeind blijft. Zijn leven komt op zijn kop te staan wanneer de knappe Roemeens gastarbeider Gheorge op de boerderij komt helpen.  Het Britse antwoord op Brokeback Mountain.

Lees ook onze recensie van God's Own Country

Lazy Eye

Dean heeft al zijn schaapjes op het droge, maar dan ontvangt hij ineens een mail van zijn ex Alex, die 15 jaar geleden met de noorderzon verdween. Na enige twijfel spreekt Dean met hem af om een weekend door te brengen in zijn afgelegen vakantiehuis in de woestijn. Daar proberen ze samen te ontdekken of hun relatie nog een toekomst heeft.

Heartstone

Een aangrijpend verhaal over twee IJslandse puberjongens, die tijdens de zomervakantie hun eerste verliefdheid beleven, ieder op zijn eigen manier. Guðmundur Arnar Guðmundsson baseerde zijn eerste lange film op het dramatische verhaal van een jeugdvriend.

Lees ook onze recensie van Heartstone.

Kater

Dertigers Andreas en Stefan leiden een harmonisch leven met een mooi huis, een goede baan en een hechte vriendengroep. Maar dan maakt een impulsieve daad van Stefan, die hijzelf niet kan verklaren, alles kapot. Andreas vraagt zich af of hij degene met wie hij zijn huis en leven deelt eigenlijk wel kent en of hij met hem door wil gaan, terwijl Stefan van spijt en berouw niet weet waar hij het moet zoeken. Tijdens het festival van Berlijn won Kater de Teddy Award: de prijs voor de beste queer film.

My Big Gay Italian Wedding

Campy feelgoodfilm over Antonio en Paolo, twee Italiaanse expats in Berlijn die op het punt staan met elkaar te trouwen. Ze vatten het plan op om dit te doen in het pittoreske geboortedorpje van Antonio. Kleine hindernis: Antonio's ouders weten nog niet dat hun zoon op mannen valt.

Eyes wide open

Aaron is een gerespecteerd lid van de ultra-orthodoxe gemeenschap in Jeruzalem. Hij is gehuwd met Rivka, heeft vier kinderen en is een toegewijde vader. Tot de dag dat de 22-jarige student Ezri zijn pad kruist. Geleidelijk raakt Aaron vervreemd van zijn familie en het leven van de gemeenschap. Al snel steken schuldgevoelens de kop op en begint zijn omgeving hem onder druk te zetten. Aaron moet een keuze maken.

You’ll never be alone

Pablo (18) is student aan een dansacademie en woont met zijn vader Juan in een arbeidersbuurt van Santiago, Chili. Zijn introverte vader maakt lange dagen bij een mannequinfabriek, waardoor Pablo zijn eigen gang gaan. Zo houdt hij ervan zich uit te dossen in drag en komt hij graag in gayclubs. Wanneer Pablo op een avond zwaar wordt mishandeld, belandt hij in het ziekenhuis en ontdekt zijn vader dat de verzekering nauwelijks iets vergoedt. Het dwingt hem tot een wanhopige beslissing. 

Una Mujer Fantástica

In dit fenomenale Chileense sprookje voor volwassenen volgen we Marina Vidal, een jonge vrouw wier twintig jaar oudere vriend plotseling overlijdt. Plotsklaps is het leven dat ze kende voorbij. De film werd onder meer geprezen vanwege de respectvolle en krachtige weergave van trans persoon Marina. De rol van Marina wordt vertolkt door Daniela Vega, zelf een trans vrouw. Helaas is dat in de filmwereld nog altijd een unicum. Una mujer fantástica won in 2018 de Oscar voor beste buitenlandse film.

Hard Paint

Als een Braziliaanse jongen in een chatroom iemand ziet die zijn optredens imiteert, levert dit conflicten maar ook mogelijkheden op. Winnaar van de Teddy Award 2018, de queerprijs op het filmfestival van Berlijn.

Over Cinemember

Met streamingplatform CineMember heb je onbeperkt toegang tot meer dan 700 films die je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kan kijken, waaronder tientallen LGBTQ-films. Of je nou zin hebt in een prijswinnend, een komedie of een verhaal over verboden liefde, je vindt het op CineMember! Kijken doe je overal, op je tablet, smartphone, computer óf door met Airplay of Chromecast te streamen naar je tv. Op maximaal vier schermen tegelijk. En wekelijks worden er nieuwe titels toegevoegd. Huur je een film liever per stuk? De allernieuwste films, net uit de bioscoop, eenmalig huren kan ook. 

Eén maand gratis

Via Winq word je één maand gratis en vrijblijvend lid van CineMember. Ga naar www.cinemember.nl/winq om van je proefabonnement gebruik te maken.

Veel kijkplezier!

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 103

Deze keer: een speciale Pride-editie

Neem een abonnement

Geef cadeau