Bestel hier eerdere edities van Winq na

Tijdelijk geen verzendkosten!

01 januari 2022, Winq redactie, 0 minuten

Wil je een magazine uit ons archief bestellen? Dat kan! In dit artikel vind je een overzicht van eerdere edities en de mogelijkheid om ze na te bestellen.

Meteen door naar het bestelformulier? Klik dan hier.

November/december 2021: The Daddy Issue (Special)

The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's en andere papa-perikelen. Lees meer info over Winq 111.

September/oktober 2021

Op de cover prijkt Max Colombie, leadzanger van Oscar & The Wolf, die onder andere vertelt over hoe pestgedrag hem pushte om artiest te worden. Dit staat er verder allemaal in.

Juli/augustus 2021: Pride special

Op de covers van onze extra dikke Pride-special prijken acteur Thorn de Vries en kersverse COC-directeur Marie Ricardo, die onder andere vertellen over acteren, activisme en non-binariteit. Lees meer.

Mei/juni 2021

Op de cover dit keer regisseur Michiel van Erp, die vertelt over zijn documentaire De roze revolutie, over de geschiedenis van de Nederlandse regenboogbeweging. Verder: de dragscene van Taiwan, jongeren die zich 'the only queer in the village' voelen en alles over de derde editie van de Winq Diversity Awards. Lees meer.

Maart/april 2021: Trouwspecial

20 jaar geleden werd Nederland het allereerste land ter wereld waar iedereen mocht trouwen. Dat vierden we bij Winq met een queer trouwspecial, vol openhartige interviews, achtergrondverhalen en trouwinspiratie. Lees meer.

Januari/februari 2021: jubileumeditie

In het jubileumnummer van Winq (we bliezen in 2021 maar liefst 15 kaarsjes uit!) vind je o.a. interviews met NikkieTutorials, zanger Dotan, Drag Race Holland-winnaar Envy Peru en activist Glenn Helberg. Lees meer.

November/december 2020

In een uitgebreid interview vertelt Amerikacorrespondent Erik Mouthaan over zijn leven in de States, zijn vriend, racisme, monogamie en de verkiezingen. Verder: drie vaders over hun coming-out, en hoe herken je of je lijdt aan body dysmorphic disorder? Lees meer.

September/oktober 2020

Seks is enorm overrated. Althans, dat beweren twee therapeuten in deze editie. Verder: coverboy Hugo Kennis over zijn verloofde, kinderwens en zijn hekel aan 'superfoods', queer tweelingen over hun band en wat betekent covid-19 eigenlijk voor jouw ‘gaycation’? Lees meer.

Juli/augustus 2020

Van Albert Mol tot Alex Klaasen: Winq komt in het nieuwe nummer met een overzicht van ’55 jaar anders op de buis en op de bühne’. Verder: een interview met journalist en programmamaker Pete Wu, die opkomt voor zijn roots. Ook brengen we een eigen onderzoek waaruit blijkt dat slechts 17% van de Nederlanders moeite zou hebben met een gay premier. Lees meer.

Mei/juni 2020

Iedereen krijgt te maken met de coronacrisis, in de nieuwe editie van Winq maken we de balans op: wat kan nog wel, wat voorlopig niet? Verder o.a. een aangrijpend verhaal over zelfdoding en een reportage over de onveilige situatie voor lhbtq's in Polen en nog veel meer. Lees meer.

Maart/april 2020

In deze editie van Winq lees je alles over de Diversity Awards, die we op 20 februari uitreikten aan vijf strijders en rolmodellen, als beloning voor hun inspanningen voor de lhbtq-gemeenschap. Verder een uitgebreid interview met de ambitieuze Splinter Chabot en portretteerden we mannen met een visuele beperking. Lees meer.

Januari/februari 2020: de extra dikke 100ste editie!

In dit speciale dubbelnummer blikken we niet alleen terug op honderd edities van Winq, maar bieden we je ook de Winq 100 – een lijst met Helden en Herrieschoppers met impact op onze community. Verder lees je interviews met lezers van het eerste uur. Ook leuk: we spraken uitgebreid met Jurre Geluk en we namen Wart Kamps mee op een roadtrip door Nieuw-Zeeland. Lees meer.

Oktober 2019

Op de cover van de nieuwe Winq staat musicalacteur Naidjim Severina: “Het is alsof ik de afgelopen drie jaar eindelijk ben opgegroeid.” Verder interviewden we trans mannen over hun baard en spraken we mensen die mad zijn van Madonna. Lees meer.

Augustus/september 2019

Alex Klaasen vertelt over komedie in het algemeen en zijn revue Showponies in het bijzonder. We gingen op bezoek bij regenbooggezinnen, keken mee met de roze revolutie in Libanon en maakten de staat op van Pride. Lees meer.

Juni/juli 2019

New York was 50 jaar geleden de plek waar gays en transgenders hun rechten bevochten. Hoe gaat het nu, na die beruchte Stonewall-rellen? Verder gingen we kijken in Malta en de Zuid-Afrikaanse Oost-Kaap. Met Axel Rüger blikken we terug op zijn tijd als directeur van het Van Gogh Museum. Lees meer.

April/mei 2019

Cannes-ontdekking Félix Maritaud was afgelopen jaren te zien in verschillende Franse topfilms, waaronder het broeierige Sauvage. Voor Winq ging hij uit de kleren, want: "Naakt is niets om je voor te schamen". Verder: mannen in rokken en een reportage over dakloze queers in San Francisco. Lees meer.

Februari/maart 2019

Rob Jetten is de kersverse fractievoorzitter van D66. Hij vertelt in een interview over zijn plotselinge bekendheid, het klimaat en wat hem bezighoudt. Verder: een verboden liefde in Egypte, de uitreiking van onze eigen Diversity Awards en een travel special. Lees meer.

Januari 2019

Met interviews met Sean Hayes (Jack in Will & Grace), zanger Jeangu Macrooy die de kerk verliet vanwege aanhoudende homofobie en alles over de speeltjesoorlog in de seksindustrie. Lees meer.

November 2018

In het coverinterview vertelt André van Duin over risico's, eenzaamheid en de rol die homoseksualiteit heeft gespeeld in zijn carrière. Verder vertelt Paul Groot over zijn nieuwe serie en laten we mannen aan het woord over hun cosmetische ingrepen. Lees meer.

Oktober 2018

In deze gaat het over cosmetische ingrepen: ligt daarop nog steeds een taboe? Ook is er een Berlijn-special: Patrick Martens laat zien hoe de stad een queer capital werd. Verder een coverinterview met aanstormend acteertalent Majd Mardo. Lees meer.

Augustus/september 2018

In het zomernummer van Winq staan we stil bij het thema van Pride 2018: Heroes. Verder blikken de mannen van Queer Eye terug op twee nieuwe seizoenen. Ook: hoe is het om kaal te worden? En we interviewden tv-talent Nicolaas Veul, die vertelt over homofobie en Pamela Anderson. Lees meer.

Bestelformulier

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau